Evenimentul Zilei > Sport > Cel mai tânăr campion din UFC, depistat pozitiv cu cocaină!
Cel mai tânăr campion din UFC, depistat pozitiv cu cocaină!

Cel mai tânăr campion din UFC, depistat pozitiv cu cocaină!

Jon Jones (27 de ani), unul dintre cei mai buni luptători de MMA (arte maţiale mixte), deţinător al titlului mondial la categoria semi-grea în UFC, a fost depistat la un test antidoping, organizat de Comisia Atletică din Nevada (SUA).

Jones, poreclit „Bones” (nr „Oase”), a fost depistat pozitiv cu benzoylecgonine, un metabolit ce este depistat în urină numai în cazul consumului de cocaină. Testul a fost făcut pe 4 decembrie 2014, iar rezultatul a venit pe 23 decembrie. Cu toate acestea, sportivul american a putut lupta cu Daniel Cormier, în gala de pe 3 ianuarie, de la Las Vegas, meci pe care l-a şi câştigat. Vestea depistării pozitive cu benzozlecgonine a fost făcută publică câteva zile mai târziu, însă cum această substanţă nu este interzisă de Agenţia Mondială Antidoping în afara competiţiei, Jones va scăpa fără vreo sancţiune din partea comisiilor abilitate. Dacă testul s-ar fi efectuat cu mai puţin de 12 ore înaintea luptei, atunci acesta ar fi fost suspendat, pentru că s-ar fi considerat că este “în competiţie”. Luptătorul a admis că are o problemă şi, prin intermediul avocatului său, a dat o declaraţie de presă prin care îşi cere scuze: „Cu ajutorul familiei mele, m-am internat într-o clinică de dezintoxicare. Vreau să-mi cer scuze familiei, fanilor şi tuturor reprezentaţilor UFC”. 21 de victorii şi o singură înfrângere (prin descalificare) are Jon Jones în cariera sa de luptător MMA.  

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.