Deşi sunt căsătoriţi de doi ani, Laura Husson, 35 de ani, şi Chris, 38 de ani, nu au locuit (încă) niciodată împreună. Şi nici nu iau în calcul o astfel de situaţie pentru viitorul apropiat chiar dacă Laura este însărcinată şi în curând va deveni mamă.  Căsătoria lor funcţionează foarte bine chiar dacă între soţ şi soţie e (zilnic) aceeaşi uriaşă distanţă: peste 17.000 de kilometri. El locuieşte în Noua Zeelandă, ea în Insula Wight, insulă situată în sudul Marii Britanii, în zona Canalului Mânecii.

Potrivit unui studiu realizat de Universităţile din Londra şi Bradford, unul din zece englezi este implicat serios într-o relaţie dar nu locuieşte cu partenerul său, fenomen cunoscut drept “living apart together” (separaţi, dar împreună)

Un fenomen straniu pentru unii, dar o variantă rezonabilă de viaţă pentru cei care, graţie economiei globale, călătoresc mai mereu peste hotare iar mersul la serviciu presupune adesea o deplasare cu avionul dintr-un capăt în altul al lumii.

Fenomenul a fost studiat şi de către reprezentanţii Universităţii din Hong Kong care au descoperit astfel că partenerii aflaţi la distanţă au o tendinţă mai pronunţată să împărtăşească aceleaşi preocupări şi sentimente decât cuplurile care locuiesc sub acelaşi acoperiş. Se creează astfel – în cazul cupurilor care nu locuiesc împreună – o intimitate mai pronunţată şi deosebit de avantajoasă în ceea ce priveşte întâlnirile intime.