Evenimentul Zilei > Actualitate > Cel mai mare secret al Mafiei a fost deconspirat. Operațiunea „Crypto” a lovit în cel puțin 20.000 de membri din întreaga lume
Cel mai mare secret al Mafiei a fost deconspirat. Operațiunea „Crypto” a lovit în cel puțin 20.000 de membri din întreaga lume

Cel mai mare secret al Mafiei a fost deconspirat. Operațiunea „Crypto” a lovit în cel puțin 20.000 de membri din întreaga lume

Poliția italiană a reușit să prindă celebra mafie condusă de 'Ndrangheta care se ocupa cu trafic de cocaină. Operațiunea autorităților s-a numit "Crypto" și a durat mai bine de 4 ani.

O reţea de trafic de cocaină condusă de ‘Ndrangheta, cea mai puternică mafie calabreză, a fost deconspirată marţi de poliţia din Italia, care a reuşit să decripteze codul ei de comunicare.

Mafioții comunicau prin coduri secrete

Traficanții „comunicau prin intermediul unui cod complex ce asocia numere şi litere ale alfabetului, fără spaţii şi semne de punctuaţie”, a explicat căpitanul Carmine Virno din operațiunea CRYPTO. Oamenii mafioților „utilizau cartele SIM germane ce erau aruncate apoi şi comunicau exclusiv prin SMS-uri, pentru vocile lor să nu poată fi identificate în cazul în care telefoanele le-ar fi fost ascultate”, a precizat căpitanul Virno.

Echipa căpitanului a reușit afle codul prin care aceștia făceau tranzacția.Codul a fost spart de autoritățile din Italia, iar aceștia au pus în funcţiune operaţiuni de supraveghere pentru a strânge dovezi împotriva mafiei.

Un clan celebru în Italia vânează o româncă

Polițiștii suspectau mafia de 4 ani

Autoritățile din Italia au făcut o anchetă în urmă cu 4 ani care se numea operațiunea „Crypto”. Aceştia urmăreau transportarea unor mari cantităţi de cocaină, camuflate în ascunzători la bordul unor maşini, din Europa de Nord şi Spania până în Italia şi uneori până în Malta, pe apă.

Marți dimineață, peste 400 de polițiști cu mandate de arestare au prins 90 de suspecți care făceau parte din mafia italiană și au confiscat bunuri în valoare de 3,7 milioane de euro, scrie Agerpres.

‘Ndrangheta calabreză este cea mai puternică mafie

Din mafia ‘Ndrangheta fac parte cel puţin 20.000 de membri din întreaga lume. Mai multe familii de clanuri mafiote din sudul Italiei aveau furnizori și oameni care le făceau treaba în America de Sud, datorită unui intermediar din Republica Dominicană, a precizat poliţia într-un comunicat.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: