Cel mai ciudat animal din lume. Bea alcool aproape în fiecare zi și nu se îmbată

Cel mai ciudat animal din lume. Bea alcool aproape în fiecare zi și nu se îmbată Sursă Youtube

Rutufa bicolor este considerat cel mai ciudat animal din lume. Acesta bea alcool, echivalent cu 26 de beri pe zi, dar nu se îmbată niciodată. El seamănă cu o veverițele din țara noastră.

Veverița malaeziană de copac, o specie de veveriță care trăiește în jungla din Malaezia, este considerat cel mai ciudat animal din lume. Aceasta se hrănește zilnic cu nectarul palmierului Bertam, cel care conține 3,8% concentrație de alcool. Rutufa bicolo consumă zilnic echivalentul a 26 de beri, dar nu se îmbată niciodată și nu se simte rău.

Peste șapte specii de mamifere dintr-o pădure tropicală din vestul Malaeziei consumă zilnic nectar alcoolic din mugurii florali ai palmierului Bertam (Eugeissona tristis). Concentrația maximă de alcool de 3,8%.Nectarul cu conținut ridicat de alcool este facilitat de mugurii florali specializați care adăpostesc o comunitate de drojdii de fermentare. Animalele care beau alcoolul din acest palmier nu se îmbată deloc.

Analiza unui metabolit al alcoolului (etilglucuronida) din părul acestor animale a arătat concentrații mai mari decât cele înregistrate la oameni cu un consum de alcool la fel de ridicat. În urma acestei diete cu alcool, veverița are un aport caloric mai mare, ceea ce îi asigură un nivel mai mare de energie şi mai multe şanse de supravieţuire.

Ne puteți urmări și pe Google News

Există 265 de veverițe arboricole. Cea mai mică dintre ele este veverița pitică africană, cu o dimensiune de doar 10 cm lungime, iar cea mai mare este veverița uriașă indiană, a cărei lungime poate atinge și 91 de centimetri.

Speciile de veverițe se numără printre cele mai inteligente animale. Acestea vorbesc între ele prin diferite vocalize și comunică prin mirosuri.

44 de specii de veverițe pot zbura. Ele au o membrană ce se întinde începând de la încheietura labelor superioare până la glezne.

Palmierul care conține alcool

Palmierul bertam fără tulpină crește în grupuri dense în multe păduri tropicale din vestul Malaeziei. Această plantă dezvoltă inflorescențe foarte mari (1-3 m), dar nu se cunoaște modul în care își face polenizarea. Florile constau în medie din 1 004 ± 230 flori SD, dintre care jumătate sunt masculine (purtând doar stamine) și jumătate hermafrodite (purtând stamine și un pistil).