Cel mai bine plătit salariat din România! Câștigă o sumă fabuloasă. S-a aflat totul

Cel mai bine plătit salariat din România! Câștigă o sumă fabuloasă. S-a aflat totulSursa foto: Dreamstime.com

România nu se poate lăuda cu salarii extrem de mari, ci din contră, suntem printre țările din Europa cu cea mai mică leafă. Cu toate acestea, există și persoane care câștigă o mică avere lunar. Cel mai bine plătit salariat din țara noastră încasează peste 22.000 de euro.

Revisal a făcut un studiu pentru a afla cine sunt cei mai bine plătiți salariați din România. Potrivit datelor oficiale, 14 persoane câștigă peste 20.000 de euro net pe lună din contracte individuale de muncă. Printre aceștia se află directori din mai multe sectoare economice precum alimentar, energie, IT, industria textilă sau industrie farmaceutică.

Cel mai bine plătit salariat din România activează în domeniul sportului. Gino Iorgulescu, președintele Ligii Profesioniste de Fotbal (LPF) încasează lunar 22.800 de euro pe contract de muncă, potrivit Gazeta Sporturilor.

Șefii companiilor și multinaționalelor listate la bursă nu se află pe lista cu cele mai mari salarii din România, încasate din contracte individuale de muncă. Chiar dacă în aceste domenii sunt venituri de peste 20.000 de euro lunar, ele nu sunt provenite doar din contracte de muncă, astfel că ei nu apar în topul Revisal.

Ștefan Vuza, președintele Chimcomplex, este un astfel de exemplu. Deși încasează 40.000 de euro lunar, nu poate fi considerat cel mai bine plătit salariat din România.

Cine este Gino Iorgulescu, cel mai bine plătit salariat din România

Sursa foto: lpf.ro

Gino Iorgulescu este fost fotbalist român, perioadă n care a fost fundaș central pentru echipa națională. Cea mai mare parte a carierei sale de fotbalist a jucat la Sportul Studențesc. Un sezon a jucat atacant, înlocuindu-l pe Mircea Sandu, care suferise o accidentare gravă. Timp de un an a jucat și la o echipă din Belgia, unde a intrat pe teren doar la două meciuri, fără să înscrie niciun gol.

Cele mai multe goluri le-a marcat în sezonul 1977 - 1978, la Sportul Studențesc. A intrat pe teren la 32 de meciuri și a reușit să marcheze 12 goluri.

După retragerea din fotbal a fost antrenor secund la echipa națională, apoi a devenit președintele clubului FC Național. În martie 2008 a fost decorat cu Ordinul „Meritul Sportiv” clasa a III-a, pentru participarea la Campionatul European din 1984 și pentru întreaga activitate.

La conducerea LPF a intrat pe 14 noiembrie 2013, după 17 ani în care Dumitru Dragomir a condus Liga Profesionistă de Fotbal.

Ne puteți urmări și pe Google News