Evenimentul Zilei > Social > Cei trei secunzi ai lui Pavel – Calendar creștin ortodox: 15 aprilie
Cei trei secunzi ai lui Pavel – Calendar creștin ortodox: 15 aprilie

Cei trei secunzi ai lui Pavel – Calendar creștin ortodox: 15 aprilie

Sfinții Aristarh, Pud și Trofim făceau parte din Cei Șaptezeci de Apostoli ai Mântuitorului, devenind apoi ucenici ai Sfântului Apostol Pavel.

Ei au lucrat împreună cu Apostolul Neamurilor la răspândirea Evangheliei Domnului. Sfântul Aristarh era din Tesalonic (Faptele Apostolilor 20, 4) şi a mers cu Sfântul Apostol Pavel în Asia, la Efes, la Colose şi apoi la Roma (Coloseni 4, 10; Filimon 1, 24) unde a stat cu Sfântul Apostol Pavel în temniţă.

Fiind episcop în Apameea Siriei, până la adânci bătrâneţi,Sfântul Apostol Aristarh a adus pe mulţi la cunoştinţa Evangheliei.

Sfântul Pud este pomenit de Sfântul Pavel în a doua Epistolă a sa către Timotei unde spune: „Te îmbrăţişează şi Pud” (2 Timotei 4, 21). Pud era dregător în senatul Romei, şi i-a primit în casa lui pe Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel. Casa lui a devenit mai apoi biserică.

De Sfântul Trofim pomenesc Faptele Apostolilor în capitolul 20, dar şi Sfântul Pavel în a doua Epistolă a sa către Timotei zicând: „Pe Trofim l-am lăsat în Milet, fiind bolnav” (2 Timotei 4, 20).

Acesta a îndurat moarte mucenicească prin sabie, după decapitarea Sfântului Pavel în timpul lui Nero, la Roma.

Publicat in categoriile: Social
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: