Cei patru contra Chinei. HOROSCOPUL LUI DOM’ PROFESOR

Cei patru contra Chinei. HOROSCOPUL LUI DOM’ PROFESOR

Eşti pe caii cei mari, poţi să baţi din picior, sau cu pumnul în masă. Simbolic vorbind, bineînţeles! Ai vânt din pupă şi poţi să prevalezi în mai tot ce faci, în domeniul intereselor tale! Ziua de astăzi este, pentru tine, o perioadă plăcută şi complicată, în acelaşi timp.

 

 

10 aprilie

Ne puteți urmări și pe Google News

 

Cei patru contra Chinei. HOROSCOPUL LUI DOM’ PROFESOR

 

Pe 10 aprilie s-au născut: Joseph Pulitzer, William Booth (Armata Salvării), Samuel Hahneman (homeopatia), Max von Sidow, Omar Sharif, Chuck Connors, Steven Seagal, Florin Comişel, Maria Bănuş, Doina Levinţa.

 

Franța, Germania, Italia și Polonia au făcut apel la vice-președinta Comisiei Europene, Margrethe Vestager să nu mai amâne reformele din domeniul concurenței, necesare pentru a putea rivaliza cu SUA și China.

De peste un an, Parisul și Berlinul solicită urgentarea reformelor antitrust în UE, după ce d-na Vestager a blocat fuziunea dintre Alstom și Siemens în domeniul feroviar. Cei implicați în fuziune consideră că tipul de companie uriașă ce s-ar fi creat, ar fi fost un fel de Airbus, dar în domeniul feroviar, în timp ce comisarul european declarase că respectiva fuziune ar fi fost contra intereselor consumatorilor europeni.

După ce a amânat de două ori rediscutarea regulilor concurenței, d-na Vestager este acum expusă la presiunile celor patru state care doresc schimbarea acordurilor de reglementare prin care se impune unanimitatea voturilor statelor membre. Una dintre solicitările exprese se referă și la redefinirea noțiunii de piață, definiție ce trebuie modernizată pentru a asigura o concurență loială, fără distorsiuni. Pe de altă parte, i se cere d-nei Vestager, unul dintre comisarii cu puteri foarte mari în cadrul Comisiei, să ofere mijloace prin care să se poată lupta mai eficient contra comportamentelor cu potențial abuziv  pe piața unică, a actorilor economici dinafara UE, inclusiv a companiilor susținute sau subvenționate de state. Astfel, se cere ca prin reformă, să se ceară investitorilor chinezi să dovedească faptul că nu sunt susținuți de stat atunci când operează în Europa.

Astăzi, adică ieri, Bruno Le Maire a anunțat crearea unui fond comun de 500 miliarde € pentru lupta contra pandemiei. Gurile rele spun că această sumă plus alte cheltuieli vor fi facturate Chinei într-un acord viitor de cooperare. Lacomii capitaliști occidentali au hrănit micuțul dragon chinez, relocând toată industria lumii în China. Dragon, care era foarte simpatic la serbări și Anul Nou. Au transformat jucăușul animăluț într-o fiară apocaliptică, gigantică care poate înghiți toată lumea, dacă nu a făcut-o, deja! Aici și imbecilii de ecologiști au toată vina lor, ei au presat relocarea industriilor, ca și când China nu ar fi fost pe acest Pământ.

Vedeți domniile voastre, o democrație nu are nicio șansă în fața unei dictaturi, la capacități egale, economice, tehnologice, militare. În WW2 America a trebuit să se alieze cu cea mai opusă, ideologic vorbind, țară, URSS, o dictatură comunistă. Ca să facă față unei dictaturi tehnologice, Germania și alteia, Japonia, o dictatură clasică colonialistă.

Atâta timp cât China era credincioasă filosofiei militare Tian-Shen, defensivă, totul era în echilibru militar dinamic. China, cu ajutorul Occidentului a devenit o superputere tehnologică, o dictatură militaristă. Care și-a schimbat strategia. Atâta timp cât China transforma insulele în portavioane, totul era perfect. Cu o insulă nu ajungi la Los Angeles. Dar China a achiziționat în ultimii ani  un portavion australian și trei rusești. Prin interpuși, nu direct, chinezii au fost întotdeauna ascunși. Vreo două le-au refurbishat, urăsc termenul, și fac manevre cu ele, învață meserie.  Pentru studiu, adicătelea. Până în anul 2030, forțele navale de asalt chinezești vor fi în posesia a patru portavioane atomice, (type 4,5,6 și 7) mai mari și mai puternice decât USS Ronald Reagan, portavionul american dat în folosința anul trecut și care a costat 13 miliarde de $, neechipat. Cred că nu le vor folosi la pescuit, un portavion este eminamente o armă de atac, sau cel puțin de intimidare, nu de apărare.

Acum vă rog să mă scuzați, am de lucru. M-a pus o evreică la treabă. A intrat pe Dimineața Astrologilor și m-a abordat direct, fără multe artificii, dar cu o notă plăcută de umor. ”Știu cine ești, ai ”baraka” cât pentru tot Tel Aviv, eu am doar un cațel, tu ai șapte, deci ești de șapte ori mai astrolog decât sunt eu. Te rog să-mi răspunzi la... ”  Nu o să-i răspund, sau o să-i răspund fooooarte parțial, dar întrebarea ei este fooooarte interesantă, așa că m-am pus la treabă, m-a făcut curios. Doar curiozitate mă ține în viață, este sângele meu. Dar și speranța permanentă, certitudinea că mâine este o altă zi!