Cei mai iuți ardei din lume, mâncați în timp record. Omul care și-a paralizat simțurile. VIDEO

Cei mai iuți ardei din lume, mâncați în timp record. Omul care și-a paralizat simțurile. VIDEO

Cei mai iuți ardei din lume, Carolina Reaper, stârnesc tot felul de provocări. Un record a fost stabilit, recent, de un canadian.

Despre Carolina Reaper se spune că este lider atunci când vine vorba despre ardei iuți. A fost certificat de oficialii de la Cartea Recordurilor, în această privință, în anul 2013. În urma testelor, a fost evaluat la 1.569.300 de unități Scoville, care măsoară intensitatea usturimii unui ardei. Așa că pentru majoritatea oamenilor este inaccesibil. Chiar și pentru persoanele care iubesc să mănânce foarte, foarte picant.

Scara care măsoară intensitatea iuțimii unui ardei a fost inventată de chimistul american Wilbur Scoville în anul 1912.

Este o încrucișare între doi ardei iuți

Ardeiul este de culoare roșie, are o coadă mică și ascuțită și face parte din clasa Capsicum chinense. El a apărută dintr-o încrucișare. Între  un ardei extrem de iute, La Soufriere, originar de pe insula Sf. Vincent din Caraibe si Naga din Pakistan. A fost numit „Reaper” (n.r. - secerător), datorita formei cozi.

Ne puteți urmări și pe Google News

Recent, un canadian, Mike Jack, din Ontario, a reușit să bifeze un record mondial la capitolul mâncat ardei iuți. În doar 9,72 de secunde, bărbatul a consumat trei ardei Carolina Reaper. Performanța sa a fost omologată de oficialii de la Cartea Recordurilor. Filmulețul a fost postat recent pe pagina de Facebook. Dar recordul a fost omologat anul trecut, la data de 21 noiembrie, conform CNN.

Canadianul mai deține trei recorduri

Mike Jack nu este un amator, care s-a aruncat direct către această grea provocare, pentru a se remarca. El este obișnuit cu astfel de recorduri. Și mai deține trei performanțe înregistrate, la capitolul consumat ardei iuți, conform sursei citate. Există mulți amatori care răspund provocării de a consuma ardei iuți.

Pe YouTube pot fi găsite multe filmulețe cu persoane care face astfel de gesturi extreme. Unele dintre ele având probleme fizice vizibile. Ca un pont, dacă ați consumat un ardei iute, iar senzația începe să vă deranjeze, amortizați intensitatea consumând lapte. Nu apă, al cărei efect este nesemnificativ în fața usturimii.

https://www.youtube.com/watch?v=mlGR5IL4_YM