Ceauşescu a primit o lovitură cruntă! După 31 de ani, marele duşman nu l-a iertat

Ceauşescu a primit o lovitură cruntă! După 31 de ani, marele duşman nu l-a iertat

La aproape 31 ani de când a fost executat, amintirea lui Nicolae Ceauşescu revine din nou în prim-plan într-un context oficial, odată cu declaraţiile ambasadorului SUA la Bucureşti.

Cu ocazia selectului eveniment Bucharest Forum, organizat de Institutul Aspen, ambasadorul Adrian Zuckerman a subliniat progresele înregistrate de România.

Reprezentantul SUA la Bucureşti a amendat anii în care la putere a fost regimul comunist, al cărui oblăduitor a fost Nicolae Ceauşescu.

De asemenea, înaltul demnitar consideră că ţara noastră încă n-a scăpat complet de amprenta Epocii de Aur, ale cărei reminiscenţe pot fi observate la unii politicieni.

Zuckerman a subliniat că România trebuie să se debaraseze de „ultimele rămășițe de corupție și tâlhărie, caracteristice regimului comunist”.

Vocea furată de comunişti

„România și-a regăsit vocea furată de comuniști și este acum membru cu drepturi depline în Uniunea Europeană și în NATO și protejează flancul sudic.

În cei 16 ani de la aderarea la Alianță (n.r. NATO), România a evoluat de la un stat care primea ajutoare în materie de securitate la o entitate care exportă securitate și o forță redutabilă în cele mai periculoase teatre de operațiuni ale lumii.

Prin Comandamentul multinațional de divizie Sud-Est, Unitatea de Integrare a Forțelor NATO și o Brigadă Multinațională complet operațională, România își respectă partea de înțelegere și face chiar mai mult.

Scutul antirachetă Aegis Ashore de la Deveselu, care contribuie la protejarea Europei de amenințarea rachetelor balistice și recenta achiziționarea a primei din cele șapte baterii de rachete Patriot atestă faptul că România este pregătită să se apere și să îi apere pe aliații săi”, a declarat ambasadorul.

Zuckerman, Rusia şi China

În opinia reprezentantului SUA la Bucureşti, România reprezintă o miză geostrategică importantă pentru flancul estic al NATO, dar şi pentru anumite puteri externe, care nu văd cu ochi buni apropierea de americani:

(…) Mass-media controlată de Kremlin (Rusia), Huawei (China) și stăpânii săi comuniști de la Beijing se încăpățânează să refuze să permită României să meargă pe căile democratice pe care le-a ales poporul român.

România este un aliat puternic. România setează standardele în Europa – prin cooperarea cu Statele Unite – în ceea ce privește securitatea rețelelor și infrastructurii 5 G necoruptibile.

În prezent, colaborăm cu Polonia și alți aliați NATO pentru a-i asista să atingă nivelul la care a ajuns România.

Toți aliații noștri ar trebui să calce pe urmele României și să se asigure că cetățenii și economiile lor nu suferă de subjugare sau amenințări din partea entităților străine.”

Comunicaţiile, o miză importantă

„În situația în care totul, de la transport, până la mișcările de trupe militare se bazează pe rețele partajate, este esențial ca aceste rețele să fie necoruptibile, construite și menținute de către companii din state democratice care împărtășesc valorile noastre democratice.

România înțelege acest lucru. (…) În ultimul rând, trebuie să abordez și măsurile pe care România continuă să le ia pentru a se elibera de ultimele rămășițe de corupție și tâlhărie, caracteristice regimului comunist.

Regimurile tiranice au furat vieți, averi și aspirații. Astfel, au generat corupție persistentă.

Din nefericire, nicio națiune nu este liberă de corupție – însă națiunile care au suportat regimul comunist timp de decenii au fost forțate să o tolereze la nivel profund.

Cu fiecare condamnare, fiecare extrădare și fiecare proces electoral, România transmite un mesaj clar, epoca însușirii de foloase necuvenite, a traficului de influență și a fraudării proceselor electorale a apus.

Un stat democratic, măreț și liber la granița Europei de Est poate fi perceput ca amenințare de către statele vecine rău-intenționate, însă noi și aliații noștri europeni suntem extrem de mulțumiți să vedem România cum își ocupă locul de drept la masa națiunilor democratice care respectă principiul aplicării statutului de drept și care dezavuează fraudele la nivel municipal, electoral și pe scară largă.

Fiecare pas înainte consolidează încrederea investitorilor străini în piețele din România și arată lumii ce națiune atractivă, bogată în profesioniști și resurse este România”, a mai spus Zuckerman.

Americanii au dat mâna cu Ceauşescu

Ciudată este istoria, cu paginile ei rescrise în funcţie de timpuri şi mai ales de interese… Din 1965, an în care a preluat puterea, şi până când a fost înlăturat violent, Ceauşescu a efectuat 4 vizite în Statele Unite ale Americii (1970, 1973, 1975, 1979).

În toate ocaziile, el a fost primit de preşedinţii SUA de la acea vreme: Richard Nixon, Gerald Ford şi Jimmy Carter.

Desigur, dincolo de atitudinea antisovietică şi fronda arătată faţă de direcţiile impuse de Mosocova, atât de convenabile americanilor la acea vreme, existau şi interese economice de ambele părţi.

Era o alăturare ciudată între comunistul Ceauşescu şi capitaliştii de la Washington, pe care, aşa cum am amintit, istoria a făcut-o totuşi posibilă. Astăzi, o parte din acea arhivă a fost dată uitării, se pare… Viitorul e tot ce contează.

explicaţie foto: Ceauşescu şi Nixon

sursa: ro.usembassy.gov