A murit marele duşman al lui Ceauşescu. Urmaşul unei familii care a scris istorie

A murit marele duşman al lui Ceauşescu. Urmaşul unei familii care a scris istorie

Unul dintre cei mai cunoscuţi luptători anticomunişti pe care i-a avut vreodată România, Șerban Alexandru Manu, a murit la 6 octombrie 2020.

Medicii care l-au tratat la Spitalul Davilla n-au mai putut face nimic pentru cel care în ultimele 4 luni a primit îngrijirile de specialitate în 3 spitale.

Starea lui sănătate s-a agravat din cauza complicaţiilor apărute la rinichi și plămâni şi din cauza vârstei înaintate (aproape 83 ani), organismul său a cedat.

Inginerul Șerban Alexandru Manu a fost fiul celebrului savant George Manu, care ar fi trebuit să devină membru al Academiei Române post-mortem.

Tatăl său, erou anticomunist

„Cu sobrietate, pasiune și spirit de sacrificiu și-a dedicat ultimele decenii din viață încercării de a repune la locul pe care îl merită memoria tatălui său”, se arată pe evenimentulistoric.ro.

Șerban Alexandru Manu a fost strănepotul generalului Gheorghe Manu, erou al Războiului de Independență, prim-ministru și primar al Capitalei, al cărui nume a fost dat unei străzi din Bucureşti.

Un loc deosebit în istorie l-a avut şi tatăl său, George Manu, renumit fizician si o figură deosebită în Mișcarea Națională de Rezistență anticomunistă de după Al Doilea Război Mondial.

„Considerat un Sfânt al închisorilor bolșevice, prin viața și moartea sa martirică”, arată sursa citată despre cel care a fost George Manu.

Familie persecutată de regimul Ceauşescu

Născut la data de 5 decembrie 1937, în București, Șerban Alexandru Manu a fost absolvent al Facultății de Inginerie din Petroșani.

Din 1948, el urmase cursurile Colegiului Național Sfântul Sava. Din cauza numeroaselor persecuţii venite din partea regimului comunist condus de Nicolae Ceauşescu, decide să plece din România.

S-a întâmplat în 1983, iar ţara aleasă pentru exil a fost Franța, în care s-a stabilit peste 30 de ani cu soția și fiica lui.

Moştenirea lăsată de George Manu

În tot timpul cât a trăit în afara graniţelor ţării, descedentul vechii familii boiereşti nu a încetat niciodată să urmeze sfatul tatălui său: să facă „tot ce poate pentru ţara lui”.

„Odată cu aparenta cădere a regimului comunist, se întoarce în România, contribuie la apariția lucrării „În spatele Cortinei de Fier”, profeție geopolitică scrisă de tatăl său şi se dedică în totalitate familiei, formării si educării nepoților în același spirit de a face tot ce știu mai bine pentru țara lor”, se mai arată în articolul publicat pe evenimentulistoric.ro.

Cei care au dorit să-şi prezinte ultimele omagii au avut ocazia s-o facă joi, 8 octombrie, Cimitirul Bellu (figura 10), unde a avut loc înmormântarea, la mormântul familiei Manu

Despre ce a însemnat familia Manu în istoria României (de la 1600 până în prezent) puteţi citi mai multe AICI.

 

Ne puteți urmări și pe Google News