Planta care te scapă de tuse. Un remediu natural și eficient
- Emma Cristescu
- 19 februarie 2024, 18:18
Există o plantă care te scapă de tuse. Aceasta are proprietăți antibacteriene și antiiinflamatorii. Tot ce trebuie să faci este să o pui în ceai.
Ceaiul de cimbrișor este un important ajutor în cazurile de astm sau a altor afecțiuni de la nivel respirator. Cimbrul te scapă de tuse și are o mulțime de alte beneficii pentru sănătate. Trebuie doar să pregătești o cană fierbinte de ceai cu o felie de lămâie. Pentru a-și face efectul cât mai repede, specialiștii vă recomandă să vă pregătiți o astfel de băutură din oră în oră. El ajută și în diminuarea pneumoniilor.
Ceaiul de cimbrișor, cât și pulberea și siropul din cimbrișor sunt eficiente împotriva tusei uscate. Consumul de ceai acționează ca un antiseptic natural pentru căile respiratorii, previne suprainfectarea și favorizează expectorația.
Ce beneficii are ceaiul de cimbrișor
Datorită proprietăților sale, ceaiul hrănește celulele nervoase și ajută la tonifierea și la detensionarea lor. Este un adjuvant natural pentru ameliorarea durerilor de cap și acționează ca un sedativ natural, inducând starea de relaxare.
Substanțele din compoziția cimbrișorului ajută la relaxarea musculaturii și implicit la îndepărtarea crampelor. Este un tratament natural pentru calmarea durerilor menstruale și a crampelor provocate de acestea.
Acest ceai este folositor și pentru îndepărtarea toxinelor acumulate la nivelul ficatului, iar consumul regulat, în cure de câte 2-3 săptămâni, favorizează secreția bilei.
Cum se prepară ceaiul de cimbrișor
Se adaugă 1-2 lingurițe de cimbrișor uscat și bine mărunțit în 250 ml de apă fiartă. Recipientul se acoperă cu un capac și ceaiul se lasă la infuzat pentru 30 de minute. După acest timp, ceaiul se filtrează și se poate consuma pe durata întregii zile.
Unde se găsește cimbrișorul
Cimbrișorul este specia de plante din genul Thymus, cu flori purpurii de culoarea roz și ciclam, care înflorește în perioada verii sau toamna. Se găsește în zona montană, pe pajiști ori pășuni alpine, mai mult pe stânci. Pentru a beneficia de proprietățile acestuia, de la cimbrișor se folosesc doar părțile aeriene ce au fost recoltate în timpul înfloririi și ulterior uscate natural, la umbră, potrivit Libertatea.