Utilizați orice amestec de castraveți care vă place pentru această salată acidulată. Dacă folosiți castraveți tăiați felii - cei puțin mai groși pe care îi veți găsi cu semințe și uneori coajă mai cerată - poate doriți să-i curățați mai întâi de coajă și să îndepărtați semințele.
Cea mai simplă salată de vară. Pentru a scăpa de semințe, pur și simplu înjumătățiți castraveții pe lungime și folosiți o linguriță pentru a răzui ușor semințele. Simțiți-vă liber să vă jucați și cu formele. Tăierea castraveților în rondele este destul de ușor, dar jumătățile de lună sau alte bucăți mici sunt de asemenea binevenite.
Ingrediente
- 4 portii
- ¼ cană de zară
- 3 linguri de iaurt simplu sau grecesc cu lapte integral
- 3 linguri suc de lamaie
- 1½ linguriță de semințe de mac
- ½ linguriță sare kosher (cum ar fi Diamond Crystal), plus mai mult după gust
- ¼ lingurita piper negru
- 1½ kg de castraveți, tăiați subțiri
- 4 ceai, părți verzi și albe, feliate subțiri
Cea mai simplă salată de vară. Pregătirea
- Pasul 1
Într-un castron mare, amestecați zara, iaurtul, sucul de lămâie, semințele de mac, sare și piper.
- Pasul 2
Se adaugă castraveții și ceai și se amestecă. Salata poate fi făcută cu până la 4 ore înainte. Se dă la frigider până este gata de servire.
Cea mai simplă salată de vară. Rețeta lui Radu Anton Roman
Salata de roșii poate fi servită atât ca fel principal atunci când nu mai ai timp să gătești un alt preparat, cât și ca garnitură pentru o friptură sau alte mâncăruri. De asemenea, această salată este foarte sănătoasă deoarece conține numai legume. În plus, roșiile se găsesc, în această perioadă, pe toate tarabele din piețele din România și au cel mai bun gust pe timpul verii.
Rețeta de salată de roșii a lui Radu Anton Roman este foarte ușor de făcut și vei avea nevoie doar de câteva lucruri. Pe lista ingredientelor necesare pentru cea mai bună salată de vară se află, bineînțeles, roşiile bine coapte şi tari, mărar sau cimbru, sare și piper, după gust. De asemenea, poți adăuga și două linguri de ulei pentru mai mult gust.
Cum se prepară sosul Oltenia
Pentru început, vei tăia roșiile în două și după în felii subțiri. Toacă verdeața pe care o vei folosi și adaug-o peste roșiile tăiate. Presară sare și piper. Ulterior, poți turna și uleiul. Amestecă până când sala de roșii este legată. În cazul în care vrei ca salata ta să aibă un gust și mai bun, poți să încerci să folosești un sos specific Olteniei sau Ardealului. Pentru sosul Oltenia vei avea nevoie de: două linguri ulei, sare, piper, verdeaţă și cinci căţei usturoi pisat pastă sau mai puţin, dacă acest ingredient nu este pe placul tău.
Toate ingredientele le vei amesteca până când vei obține un amestec cremos. Pentru sosul specific Ardealului, vei avea nevoie de: două linguri ulei, o lingură oţet, sare, piper, o ceapă roşie și verdeaţă. Toate ingredientele le vei amesteca foarte bine până când se vor omogeniza. De asemenea, în aceste sosuri mai poți adăuga telemea sau caşcaval ras, puţină boia, un ardei iute tocat, ardei graşi, castraveţi și gogoşari, în funcție de preferințe.