Evenimentul Zilei > International > Cea mai scumpă toaletă costă 23 de milioane de dolari! Nu vă imaginați cine a cumpărat-o
Cea mai scumpă toaletă costă 23 de milioane de dolari! Nu vă imaginați cine a cumpărat-o

Cea mai scumpă toaletă costă 23 de milioane de dolari! Nu vă imaginați cine a cumpărat-o

NASA a proiectat o toaletă de titan de 23 de milioane de dolari care va fi mai ușor de folosit de femeile astronaut.

NASA a proiectat o toaletă de titan de 23 de milioane de dolari, care va găzdui mai bine femeile astronauți, care se îndreaptă către Stația Spațială Internațională (ISS).

NASA și Northrop Grumman a lansat,vineri seara, (2 octombrie) misiunea Cygnus NG-14 a rachetei Antares. Racheta, care transportă marfă legată de ISS, va livra aproape 8.000 de kilograme de provizii și echipamente, inclusiv „toaleta spațială”. Lansarea inițială era așteptată joi de pe insula Wallops, Virginia. Dar s-a văzut o întârziere în numărătoarea inversă finală.

Cea mai scumpă toaletă din  lume

Toaleta de 23 de milioane de dolari, măsoară 28 de centimetri înălțime și are jumătate din dimensiunea toaletelor construite în Rusia folosite pe ISS. Iată o privire mai atentă asupra toaletei cele mai scumpe din lume și acum, fără îndoială, a spațiului cosmic:

Deoarece noua toaletă este cu aproximativ 65% mai mică decât cele construite în Rusia, va fi prima toaletă pentru astronauți în timp ce se află în viitoare misiuni pe Lună.

Melissa McKinley, managerul de proiect la Johnson Space Center, care a fost citat de The Guardian, a spus că toaletele mai vechi se adresează mai mult bărbaților. Cele noi vor găzdui mai bine femeile.

NASA se pregătește să trimită prima femeie pe Lună în 2024.

„Curățarea unei mizerie este o mare problemă. Nu vrem niciun fel de scăpare”, a spus McKinley, adăugând că, totul plutește în greuta

NASA planifică trimiterea unui echipaj uman pe lună

Lansarea din această seară este stabilită pentru 21:16. EDT (0116 GMT).

Lansarea a avut loc la ora 21:16 EDT.

Cititorii ar putea să-și amintească despre astronauții de la bordul ISS care au avertizat asupra unei scurgeri de aer. Ei cred că scurgerea ar putea proveni dintr-un modul ISS rus numit Zvezda.

Menționăm că, în luna iunie, NASA a planificat pentru misiunea Artemis Moon o drumeție pentru astronauți, iar aceștia vor parcurge pe jos cel mult 16 kilometri pe Lună.

Aceasta este de peste 16 ori mai departe decât cât au mers primii oameni care au aterizat pe Lună, potrivit zerohedge.com

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: