Evenimentul Zilei > International > Cea mai mare grevă din ultimii ani. Sute de zboruri au fost anulate
Cea mai mare grevă din ultimii ani. Sute de zboruri au fost anulate

Cea mai mare grevă din ultimii ani. Sute de zboruri au fost anulate

Compania „British Airways” a anunţat că în perioada 8-12 septembrie din cauza unei greve a piloţilor sute de curse aeriene au fost anulate. Mişcarea sindicală va continua şi pe 25 septembrie, iar în jurul acelei date alte zboruri ar putea fi anulate.

Revendicările piloţilor sunt legate de plata salarială. Piloţii nu sunt de acord cu o majorare a salariilor de 11,5% pe care o consideră prea mică.

„În ultimii ani, piloţii British Airways au făcut sacrificiu după sacrifiu, pentru a ajuta compania, prin scăderi de salarii, creşterea productivităţii, închiderea schemei finale de pensii, renunţarea la zile de concedii, acceptarea unui nou sistem de schimburi, şi reducerea platii per zbor”, se arăta într-un comunicat, remis de asociaţia Piloţilor Companiilor Aeriene Britanice (BALPA).

British Airways are o flotă de 280 de avioane şi transportă zilnic 145.000 de pasageri.

 

„Înţelegerea propusă de noi care prevede o creştere de 11,5% pe o perioadă de trei ani este foarte corectă şi cu mult peste rata actuală a inflaţiei Regatului Unit”, a precizat compania.

În acelaşi timp, compania britanică a indicat faptul că va face „tot ce poate” pentru a rezolva problema.

„Cu toate acestea, este posibil ca mulţi dintre clienţii noştri să nu poată să călătorească şi vom oferi rambursări şi reprogramări ale zborurilor pentru pasagerii cu zborurile anulate”, a precizat British Airways

Reprezentanţii companiei britanice îi sfătuiesc pe clienţi să verifice din timp pe pagina de internet, dacă planurile lor au de suferit şi, după caz, să solicite o nouă cursă sau să ceară banii înapoi, potrivit stiri.tvr.ro

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.