Cea mai mare greșeală pe care o facem atunci când preparăm ceaiul

Cea mai mare greșeală pe care o facem atunci când preparăm ceaiulsursa foto. EVZ

Ceaiul este unul dintre cele mai consumate băuturi din lume și din motive întemeiate. Nu numai că este o băutură care ne încălzește, dar este și plin de alte beneficii, cum ar fi susținerea unui metabolism sănătos, reducerea inflamației și promovarea pierderii în greutate.

Dacă doriți să profitați la maximum de acest elixir benefic, este important să îl faceți în mod corect. Din păcate, mulți dintre noi facem o greșeală prea frecventă atunci când preparăm ceaiul: folosirea apei prea fierbinți.

David Segal, co-fondator și CEO al Firebelly Tea — o marcă de ceai de specialitate cu amestecuri complet naturale, a explicat pentru a înțelege mai bine de ce  nu ar trebui să folosiți apă prea fierbinte când preparați ceaiul.

De ce este rău să folosești apă clocotită atunci când prepari o ceașcă de ceai?

„Deși puteți folosi apă mai fierbinte pentru unele ceaiuri, nu folosiți niciodată apă proaspătă la fierbere când faceți ceai”, spune Segal. Frunzele de ceai sunt delicate, iar utilizarea apei extrem de fierbinți poate face ca compușii lor fragili să aibă un gust amar și mai puțin dulci.

„Pe lângă faptul că oferă aromă și beneficii funcționale, procesul de înmuiere a ceaiului extrage teina din frunzele de ceai. Taninurile sunt polifenolii care furnizează acei antioxidanți benefici asociați în mod obișnuit cu ceaiul, dar dacă sunt extrași prea mulți—ceea ce se poate întâmpla atunci când apa este prea fierbinte — sunt, de asemenea, poate căpăta un gust foarte amar”, spune el.

Savoarea nu este singurul lucru care poate merge prost atunci când folosiți apă prea fierbinte. Studiile arată că apa fierbinte poate distruge, de asemenea, compușii delicati, care promovează sănătatea, din ceai, cum ar fi catechinele.

Ce temperatură ar trebui să folosești pentru ceașca perfectă de ceai?

În funcție de tipul de ceai pe care îl bei, apa ar trebui să fie la temperaturi diferite pentru a extrage aroma optimă din frunze.

Segal oferă următorul ghid:

-Ceaiuri negre : 190-195 Fahrenheit (90 grade Celsius)

-Oolong (mai parfumate, mai dulci, mai puțin bogate în teină decât ceaiurile verzi): 185 Fahrenheit (85 grade Celsius)

-Ceai verde: 170-175 Fahrenheit (70-75 grade Celsius)

Schimbați cafeaua de la 14:00 cu o ceașcă de ceai

Cum trebuie procedat: „Este absolut în regulă să fierbeți apa complet – doar să nu o folosiți când este atât de proaspăt fiartă. Odată ce apa ajunge la o temeratură bună, luaţi capacul de pe ceainic şi lăsați-l să se răcească puțin. Odată ce nu mai iese abur de pe suprafața apei este perfect pentru a trece la prepararea ceaiului.

Timpul potrivit pentru a înmuia orice tip de ceai este:

-Ceaiuri negre și oolong : 3-5 minute.

-Ceaiuri din plante : 4-6 minute.

-Ceaiuri verzi : 2-3 minute, mai spune expertul David Segal, potrivit eatthis.

Ne puteți urmări și pe Google News