Recent, guvernul federal și statele au propus diverse obiective care trebuie atinse pentru a ridica total interdicțiile. Ceea ce este foarte prost cu aceste etapizări este că ele se referă exclusiv la sănătate și la statisticile arbitrare legate de sănătate.

În loc să se uite la economia devastată și la deprimarea incredibilă și potențial mortală a marii majorități a populației americane, acești politicieni se ascund în spatele oamenilor de știință/birocrați ai guvernului, crezând că concentrarea exclusiv pe statisticile virusului Wuhan îi va pune la adăpost de critici.

Liderii naționali ai Partidului Democrat se ascund în spatele oamenilor de știință, nu doar pentru a evita criticile, ci și pentru a prelungi izolarea, în speranța că economia și țara se vor afla în ruine și pe 3 noiembrie, ziua alegerilor.

Realitatea este că decizia de a redeschide țara este o decizie politică, nu științifică.

Totul se rezumă la o simplă întrebare: Izolarea a meritat sacrificiile? Acest lucru nu depinde decât parțial de știință. Trei alți factori trebuie să intre în răspuns: 1) consecințele economice; 2) valorile constituționale; 3) judecățile morale.

Mai întâi, aspectul medical. Scopul declarat al izolării era de a atenua ceea ce se presupunea a fi prăbușirea totală a serviciilor de tratament intensiv și a spitalelor disponibile în toată țara, sau, în limbaj curent, „a plia curba”.

La apogeul epidemiei virusului, țara utiliza mai puțin de 15% din paturile de spital disponibile și mai puțin de 20% din paturile pentru tratament intensiv. Această curbă a fost aplatizată de o bună bucată de vreme.

Decesele în clinici și case de îngrijire pentru persoanele vârstnice reprezintă peste 50% din totalul deceselor înregistrate de la începutul epidemiei. În unele state, ele au ajuns la 80%.

În ultimele trei săptămâni, decesele din clinici și azile de bătrâni au ajuns la 70%. Așa cum scria Daniel Horowitz în Conservative Review:

„Această dezvăluire ar trebui să schimbe tot ce știm despre situația actuală a epidemiei. Guvernatorii continuă să își justifice izolarea arătând cu degetul numărul mare de morți în multe state și districte.

„Însă, acum, se pare că, folosind simpla aritmetică, în cele mai multe state, majoritatea zdrobitoare a morților s-au înregistrat în clinici și azile de bătrâni, iar în unele state și districte, aproape fiecare nou deces se înregistrează azi într-un azil.

„Concluzia este că nu există nici o scuză să nu deschidem țara și să folosim toate resursele pentru protejarea azilurilor.”

PAGINA ANTERIOARA CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE