Evenimentul ZileiActualitateCea mai dură lovitură pentru români! Se va întâmpla fix pe 31 decembrie, la 12 noaptea. ”Îți taie cheful de tot și de toate”

Cea mai dură lovitură pentru români! Se va întâmpla fix pe 31 decembrie, la 12 noaptea. ”Îți taie cheful de tot și de toate”

Cea mai dură lovitură pentru români! Se va întâmpla fix pe 31 decembrie, la 12 noaptea. ”Îți  taie cheful de tot și de toate”
Românii visează la un Revelion cu multă distracție, muzică și voie buna până dimineața. Pandemia COVID-19 a venit la pachet cu o serie de restricții, iar petrecăreții au avut de suferit. Ce se întâmplă cu petrecerile din seara de Anul Nou?

Românii așteptau cu nerăbdare petrecerile de Revelion, aceștia se distrau până dimineața alături de cei dragi. De 2 ani, de când pandemia a apărut, lucrurile s-au schimbat.Marea întrebare a oamenilor este : Până la ce oră pot să sărbătorească de Anul Nou.

Proprietarii de hoteluri și restaurante din România au fost demoralizați din cauza măsurilor împotriva COVID-19, iar majoritatea au fost nevoiți să se reinventeze. Aceștia nu cred că vor avea voie să organizeze petreceri până dimineața, ca înainte.

„Am sperat cu toții că lucrurile vor evolua în bine. Mai mult, luasem legătura cu autoritățile noastre și le cerusem acestora relaxarea măsurilor restrictive ce au funcționat în această toamnă, în condițiile în care ne-am confruntat cu efectele celui de-al patrulea val al pandemiei. Și am crezut, la un moment dat, vă spun cu toată sinceritatea, că avem o șansă foarte bună ca să se producă o anume relaxare.

Acceptasem inclusiv ipoteza în care statul putea relua oricând aplicarea acelor măsuri dure, dacă situația urma să impună acea lucru. Cum situația s-a relaxat la noi din perspectiva numărului zilnic de infectări, am crezut că vom respira altfel, de sărbătorile din acest an. Dar n-a fost să fie!”, a declarat pentru impact.ro Dragoș Petrescu, secretarul general al Patronatului Restaurantelor și Hotelurilor din România, HORA.

Până la ce ora vor petrecere românii de Revelion?

”Aveam speranțe înainte de povestea asta cu Omicron. Acum însă, nu!Chiar dacă decizia în sine a autorităților va sosi abia în jurul datei de 10 decembrie, nu văd posibilă relaxarea la care ne gândeam noi. Așa că va trebui să acceptăm că sărbătorile de Crăciun și Revelion 2021 nu vor fi cu mult diferite față de cele de anul trecut! Poate să vedem sclipirile unei alte luminițe prin martie 2022”, adaugă patronul lanțului de restaurante City Grill.

Petreceri opulente ca în Mykonos

Dragoș Petrescu a mărturisit că marea problemă a restaurantelor este ora de intrat în casă. Responsabilii nu stiu până la ce oră vor putea românii să petreacă de Revelion, iar un eveniment pe timpul zilei este foarte diferit.

„Interdicția asta legată de ora 21.00 e principalul obstacol. E mai mare decât acela legat de procentul de ocupare din capacitatea unui hotel, după mine. Fiindcă îți taie cheful de tot și de toate. Așa că va trebui să încercăm să fim inventivi. Cine știe, poate vom organiza și noi petreceri de Revelion pe timp de zi, după modelul celor din Mykonos?! De ce să nu organizăm petreceri de Revelion între orele 14.00 și 21.00”, mai susține secretarul general al HORA.

Hotelierii din România au declarat că se vor inspira din petrecerile organizate pe insula Mykonos. Din cauza măsurilor împotriva COVID-19, locația vedetelor de la Hollywood a fost nevoită să găsească noi modalități. Aceștia au venit cu o idee ingenioasă, petreceri de neuitat pe timpul zilei, potrivit Impact.


Accesează: