Restricții de Crăciun și Revelion! Cum vor arăta sărbătorile românilor? Totul se decide în doar câteva zile

Restricții de Crăciun și Revelion! Cum vor arăta sărbătorile românilor? Totul se decide în doar câteva zile

Prefectul Capitalei a anunțat ce restricții se vor scoate sau se vor adăuga de Crăciun și Revelion. Ora de intrat în casă se poate modifica în serile de Crăciun și Revelion. Totul ține de o hotărâre de guvern.

Măsurile actuale împotriva COVID-19 vor expira pe 8 decembrie. Marea curiozitatea a românilor este dacă restricțiile vor cădea în serile de Crăciun și Revelion.Aceștia așteaptă cu nerăbdare să petreacă până dimineața ca în anii trecuți.

Prefectul Capitalei a explicat că actualele restricții au fost stabilite prin hotărâre de Guvern și se aplică în toată țara, indiferent de numărul de cazuri. Modificările se pot face printr-un act normativ similar. Acesta a declarat că nu se va schimba nimic în Capitală.

Ne puteți urmări și pe Google News

„În primul rând, aceste măsuri restrictive au fost stabilite prin hotărâre de Guvern. Data de care discutați dumneavoastră, practic, este data la care ar trebui să expire măsurile, în situația în care nu vor fi prelungite printr-o nouă hotărâre de Guvern de prelungire a stării de alertă. În versiunea în vigoare a hotărârii de Guvern, măsurile sunt prevăzute indiferent de rata de infectare

Ce restricții vor fi în Capitală?

La nivelul Municipiului București, potrivit competențelor Comitetului pentru Situații de Urgență al Municipiului București astfel cum apar în cadrul hotărârii de Guvern de constatare a ratei de infectare la nivelul localităților, acolo unde am avut praguri expres prevăzute, respectiv în ordinul pentru aprobarea măsurilor de organizare a activității în cadrul unităților de învățământ, Comitetul pentru Situații de Urgență al Municipiului București, s-a întrunit la datele de 25 noiembrie, respectiv 29 noiembrie, pentru a constata rata de incidență de la datele respective, cu privire la pragurile de 3 și 2 la mia de locuitori, astfel cum apăreau în ordinul comun.

În schimb, în ceea ce privește măsurile restrictive stabilite prin hotărârea de Guvern, având în vedere că acestea se aplică indiferent de rata de infectare, așteptăm să vedem ce se va întâmpla la nivel guvernamental, dacă vor fi modificate printr-o nouă hotărâre de Guvern. Până atunci, la nivelul Municipiului București nu se modifică nimic cu privire la restricții”, a explicat Alexandra Văcaru .

Sărbători fără oră de intrat în casă?

Prefectul a anunțat că există  posibilitatea ca ora de închidere a restaurantelor și barurilor să fie modificată de Crăciun și Revelion.

„Nu știu dacă este vorba de o derogare. Ar putea fi vorba de o nouă măsură, respectiv modificarea programului și a orarului astfel cum apare în versiunea în vigoare a hotărârii de Guvern. Nu s-a discutat. Au existat propuneri și solicitări din partea asociațiilor operatorilor economici.

La nivelul Instituției Prefectului, de fiecare dată când apar astfel de propuneri, noi comunicăm mai departe Secretariatului General al Guvernului, dar este exclusiv în competența Guvernului de a reglementa orice modificare prin hotărâre de Guvern”, a mai spus Alexandra Văcaru, potrivit România TV.