Evenimentul ZileiActualitateEXCLUSIV. UE interzice Crăciunul, replica virulentă a lui Rareș Bogdan: ”Dacă înlocuim toleranța cu ignoranța, dăm civilizația înapoi cu sute de ani”

EXCLUSIV. UE interzice Crăciunul, replica virulentă a lui Rareș Bogdan: ”Dacă înlocuim toleranța cu ignoranța, dăm civilizația înapoi cu sute de ani”

EXCLUSIV. UE interzice Crăciunul, replica virulentă a lui Rareș Bogdan: ”Dacă înlocuim toleranța cu ignoranța, dăm civilizația înapoi cu sute de ani”
Pornind de la dorința de a susține diversitatea în cadrul UE, Comisia Europeană a lansat un ghid intern privind comunicarea incluzivă pentru funcționarii săi, pentru a fi un exemplu pentru restul populației.

Un capitol tratează „culturi, moduri de viață sau credințe”. Astfel, Comisia Europeană solicită „să se evite să se considere că toată lumea este creștină”, așa că „nu toată lumea sărbătorește Crăciunul”. Din acest motiv, este mai bine să spuneți „sezonul sărbătorilor poate fi stresant”

Reacția europarlamentarului român Rareș Bogdan nu a întârziat să apară. Acesta a declarat în exclusivitate pentru Evenimentul Zilei că are un mesaj adresat chiar Ursulei von Der Leyen, președinta Comisiei Europene.

”Stimată doamnă Ursula von Der Leyen, vă rog să precizați încotro merge Comisia pe care o prezidați!
Noi, cei ce sărbătorim Nașterea Domnului, nu vom renunța la libertatea de a spune „Crăciun fericit”! În nicio circumstanță!”, spune europarlamentarul.

O să-i interzicem pe Ioan Botezătorul sau Fecioara Maria?

”Inițiativa cel puțin suspectă ca în anumite instituții europene să nu mai fie folosiți termeni precum „Crăciun”, „mamă”, sau nume precum „Maria” sau „Ioan”, pentru a nu leza anumite persoane, arată o ignoranță demnă de plâns. Dacă înlocuim toleranța cu ignoranța dăm civilizația înapoi cu sute de ani și nu acesta este scopul eurosistemului. Dimpotrivă! Dacă birocrații de la Bruxelles au impresia că morala iudeo-creștină, fundamentul societații europene, poate fi anulată, poate fi interzisă, și – cine mai știe? – prigonită le dau o veste: suntem mulți, suntem credincioși și nu ne puteți anula rădăcinile!

S-a ajuns prea departe cu atitudini bizare în numele corectitudinii politice – de altfel, acest termen a fost primit de europeni pe filieră leninistă! Mă mir că recomandarea să nu mai fie folosită sintagma „stimată doamnă”, ci „stimată colegă” (altă ciudățenie din documentul care circulă public) n-a ajuns la formula „stimată tovarășă”! Ca să știm cum stăm!

Nu contează cel mai tare dacă autorii mizeriei îndreptate împotriva moralei iudeo-creștine sunt neomarxiști, sau pur și simplu idioți, sau doar persoane fără prea multă carte. Contează că dacă se merge pe acest drum riscăm să dinamităm proiectul european, atât de generos!

Tentativa de a scoate Crăciunul în afara legii subminează Uniunea Europeană, care promovează pacea, libertatea, justiția, coeziunea, solidaritatea, respectul reciproc. Asta presupune să-i interzicem pe Ioan Botezătorul sau Fecioara Maria? N-au îndrăznit nici comuniștii să o facă!” a reacțoinat Raraș Bogdan.


Accesează: