Evenimentul a fost organizat de Liga Studenților Români în Străinătate. În deschiderea Galei, Imnul României a fost interpretat de elevii Școala de muzică Next Star Studio, condusă de soprana Anca Pârlog.  

”A fost o onoare pentru noi să deschidem cea de a IX-a ediție a Galei Studenților Români în Străinătate! Sperăm ca măcar o parte din piticii care astăzi au făcut să răsune Imnul de Stat în sală plină a Camerei Deputaților, să revină peste câțiva ani în calitate de premianți ai Galei”, a declarat soprana Anca Pârlog.

Câștigatoare la categoria „Cel mai bun student al anului din România" este Diana Beatrix Velicu, recent absolventă a U.M.F „Carol Davila” din București.  Performanțele obținute au fost recunoscute cel mai recent de către University of California Los Angeles (UCLA), care a admis-o în programul de rezidențiat în Ortodonție și ortopediedento-facială, fiind primul român care reușește această performanță.

 

 Marea câștigatoare de la #GalaLSRS2018 este Ana-Măria Raclariu, doctorant în fizică teoretică la Harvard University din SUA.  Împreună cu colaboratorii ei, Ana-Maria studiază o parte din legile fundamentale după care evoluează universul în care trăim, în special o anumită simetrie a spațiu-timpului care, printre altele, ar putea juca un rol esențial în înțelegerea naturii găurilor negre. În timpul liber este instructor la școala de vară de la Harvard, unde a creat și predă un curs de fizică cuantică pentru elevii de liceu pasionați de fizică.

 

 Câștigatoare la categoria Erasmus este Raluca Andreea Manea.  Originară din Ploiești, Raluca este studentă în anul al III-lea la programul de licență în Relații Internaționale și Studii Europene în limbă engleză al Facultății de Științe Politice a Universității București, precum și fost student Erasmus+ în cadrul Facultății de Științe Sociale a Universității Caroline din Praga, în semestrul al doilea al anului academic 2016-2017.

 

 Cel mai bun student al anului din America de Nord este Eduard Dumitrescu, student la doctorat în anul IV în cadrul Chemistry and Biomolecular Science Department la Clarkson University, Potsdam, New York, SUA.

 

 Câștigatoare la categoria "Cel mai bun student din alte continente" este Tulia Alexandra Savulov, care a studiat administrarea afacerilor la Universitatea Anáhuac Puebla din America Latină.

 

 Maria Bostenaru-Dan, de la Fernuniversitat în Hagen (University of Hagen) din Germania, este câștigatoare la categoria "Cel mai bun student al anului din Europa Post-Universitar".  Ea a început cu o licență la Universitatea din Karlsruhe, cu care a început din 2013 o colaborare la nivel post-doctoral.

 

 Câștigătoare la categoria ”Cel mai bun student al anului în Europa Universitar" este Claudia Mitrofan , studentă în anul ÎI la University of Cambridge din Marea Britanie.