Evenimentul Zilei > Actualitate > Ce trebuie să repare Joe Biden după Donald Trump. Traian Băsescu: „Insecuritate uriașă în Europa”
Ce trebuie să repare Joe Biden după Donald Trump. Traian Băsescu: „Insecuritate uriașă în Europa”

Ce trebuie să repare Joe Biden după Donald Trump. Traian Băsescu: „Insecuritate uriașă în Europa”

Traian Băsescu a spus că Joe Biden trebuie să revizuiască politica externă a SUA, stricată de acțiunile lui Donald Trump.

Traian Băsescu a vorbit despre Joe Biden, noul președinte al Statelor Unite ale Americii. Europarlamentarul a spus că-l cunoaște pe liderul de la Casa Albă și crede că acesta nu va neglija politica externă. „Aș spune că îl cunosc destul de bine pe Joe Biden din punct de vedere al abordărilor politice. Nu vrea America izolată, este un om care vrea să colaboreze și înțelege că America poate să rămână super puterea lumii cu o singură condiție: să nu se izoleze. Atunci când nu ai chef de lume, joacă Rusia și China”. A afirmat Traian Băsescu la Digi 24.

Traian Băsescu, despre ce trebuie să repare Joe Biden

În ceea ce privește administrația lui Donald Trump, Băsescu a spus că a fost una care a afectat securitatea europeană. „Eu am spus de la început că nu este potrivit pentru funcția de președinte. Acum văd că toți au devenit anti-Trump.

El rău României nu a făcut, ba dimpotrivă, a întărit securitatea țării noastre. Însă, la nivelul Uniunii Europene sunt mari probleme. A permis rușilor să mute rachete balistice care ar fi trebuit să stea în Ural. Acum le pot aduce și în Crimeea. Dacă aș fi președintele Comisiei Europene, aș discuta urgent cu Joe Biden. Despre problema securității la nivel continental”, a mai afirmat Traian Băsescu.

„Și decizia de a ieși din cadrul Acordului de la Paris a fost una proastă. Foarte probabil, Joe Biden va decide revenirea urgentă a Americii. În Orientul Mijlociu iar a creat probleme, în zona sensibilă a Iranului”, a spus fostul președinte.

„Privim înainte către viitor cu optimism”

„Aceasta este ziua Americii, ziua democrației, o zi a speranței, a reînnoirii. Vocea oamenilor s-a auzit și va fi auzită în continuare. De data aceasta, democrația a învins. Acum, în acest loc unde câteva zile a fost atacat fundamentul națiunii, suntem uniți și facem transferul pașnic de putere. Așa cum s-a făcut în ultimii 200 de ani. Privim înainte către viitor cu optimism și ne gândim că trebuie să fim și vom fi o națiune unită!”. A fost o parte a discursului rostit de Joe Biden.