Ce temperatură trebuie setată la mașina de spălat pentru a evita șifonatul rufelor. Greșeala pe care o facem cu toții

Ce temperatură trebuie setată la mașina de spălat pentru a evita șifonatul rufelor. Greșeala pe care o facem cu toții Sursa foto: 211512391 © Andrey Popov | Dreamstime.com

Mașinile de spălat moderne au o serie de setări care ne pot ajuta să nu ne trezim cu rufele șifonate. Este adevărat, cu cât temperatura este mai ridicată, cu atât articolele sunt mai curate şi dezinfectate. Numai că, din cauza materialelor, riscăm ca hainele să se șifoneze foarte tare.

Temperatura la care speli hainele este extrem de importantă, însă majoritatea oamenilor își concentrează atenția înspre alte setări ale mașinii de spălat. Ei bine, dacă vrei ca hainele tale să nu se mai șifoneze după ce le speli, tot ce trebuie să faci este să setezi temperatura corectă.

Articole delicate sau articole cu etichete în care se spune că trebuie spălate în apă rece, atunci respectați această recomandare. De asemenea, este recomandabil să folosiți apă rece pentru culorile strălucitoare care se pot decolora la temperaturi mai ridicate.

Dacă programați temperatura corectă nu veţi avea parte de rufe şifonate

Majoritatea rufelor sunt spălate în apă caldă, dar pentru a evita această situație neplăcută, tot ce trebuie să faci este să setezi corect temperatura, iar problema se va rezolva de la sine.

Ne puteți urmări și pe Google News

Spălarea rufelor este o sarcină pe cât de ușoară, pe atât de grea dacă nu respecți nişte reguli. Dincolo de transferul de culoare sau scoaterea anumitor pete dificile, o sarcină importantă este speli hainele astfel încât acestea să nu se șifoneze. Pentru acest lucru, trebuie să urmezi mai multe sfaturi și să ții cont de anumite lucruri.

În general, apa fierbinte este folosită pentru lenjerie și îmbrăcămintea albă. Temperatura ridicată îndepărtează murdăria și orice contaminare. Cu toate acestea, trebuie să luați în considerare hainele pe care le puneți în apă fierbinte, deoarece tind să se micșoreze, să se încreţească și să se estompeze. Dacă țesăturile sunt delicate, ele nu răspund bine la temperaturi ridicate.

Temperaturile indicate în funcție de material

Pentru început, trebuie să știi că temperatura la care trebuie să speli hainele diferă în funcție de material. De exemplu, pentru hainele de bumbac, temperatura optimă este de 95 de grade Celsius. Însă, în ceea ce privește satinul – un material mai pretențios, acesta trebuie spălat între 40 și 60 de grade Celsius.

Șifonarea hainelor după spălat depinde de mai multe lucruri, dincolo de temperatură. De exemplu, trebuie să ții cont să nu umpli cuva cu prea multe lucruri, pentru că vor sta prea înghesuite, iar ele au nevoie să poată să se miște. Un alt sfat important este să adaugi balsamul în cuva pentru haine. În acest fel, țesăturile vor deveni mai moi și vor avea un miros mai plăcut. De asemenea, poți să adaugi și o ceașcă de oțet alb, care va reduce ridurile hainelor.

Alte sfaturi pentru spălarea hainelor:

1. Verificați etichetele. Majoritatea articolelor au instrucțiuni de spălare.

2.Verificați întotdeauna mașina de spălat înainte de a o porni. Reglați mașina în funcție de încărcătură. Verificați temperatura apei.

3. Acordați-vă timp pentru a pre-spăla hainele pătate înainte de a spălarea în sine. Dacă o faci, vei avea șanse mult mai mari ca hainele să iasă curate și fără pete.

4. O înmuiere a rufelor în apă rece poate fi salvarea pentru anumite tipuri de țesături care au pete pe ele. Peste noapte este intervalul de timp pe care trebuie să îl utilizați pentru o înmuiere eficientă, informează 24hourcoinlaundromat.com.