Ce studii au membrii Casei Regale britanice. Premiera Regelui Charles

Ce studii au membrii Casei Regale britanice. Premiera Regelui Charles Familia Regală, în pericol. Regele Charles a fost avertizat. Sursa foto Arhiva EVZ

Membrii familiei regale britanice au absolvit diverse instituții educaționale, de la grădinițe private la universități de prestigiu. Mulți dintre aceștia au urmat tradiția de a frecventa școli selecte, cum ar fi Eton și Marlborough College. Mai mult, unii membri ai familiei regale au continuat studiile la universități renumite, precum Universitatea din St Andrews și Universitatea Cambridge.

Regele Charles

Regele Charles, care a fost primul monarh britanic educat în afara casei, fiind trimis să studieze la Școala Hill House din Knightsbridge, Londra, la vârsta de șase ani.

Școala gimnazială, doar pentru băieți, a fost fondată de ofițerul britanic al Armatei, locotenent-colonel Stuart Townend, în 1951. Cu toate acestea, Charles a fost la această școală doar timp de nouă luni, din noiembrie 1956 până în vara anului 1957.

În septembrie, el a fost mutat la Școala Cheam, vechea școală pregătitoare a tatălui său, prințul Philip, în Headley, Hampshire - avea opt ani.

Ne puteți urmări și pe Google News

Școala Pregătitoare Cheam este cea mai veche de acest fel din țară, avându-și originile în 1645.

S-a pus la îndoială dacă Charles ar trebui să meargă la celebrul Colegiu Eton din Berkshire sau la Gordonstoun din Moray, Scoția, odată ce a împlinit vârsta de 13 ani.

Regina mamă a ridicat întrebări cu privire la ethosul religios divers de la Gordonstoun, care a fost fondat de un educator german-evreu experimentat, și a sugerat ca nepotul ei să meargă la Eton.

Într-o scrisoare scrisă de mână din 1961, ea a scris: „Este întotdeauna o problemă delicată cu moștenitorul tronului”, dar a merge la Eton „ar rezolva multe dificultăți, una fiind religia”.

Cu toate acestea, Prințul Philip a fost hotărât ca Charles să meargă la Gordonstoun, situată în Highlands-ul scoțian, unde el fusese elev fondator.

Regele Charles

Regele Charles. Sursă foto: Facebook

Charles a descris anii săi la școală ca fiind ca o „condamnare la închisoare”

Avertismentul reginei mame s-a dovedit a fi anticipativ. Charles a descris anii săi la școală ca fiind ca o „condamnare la închisoare” și a numit-o „Colditz în kilturi”.

Regimul riguros al școlii începea la ora 7:20 dimineața, cu o alergare de 45 de metri pe drum, urmată de dușuri calde și reci - lipsa acestora din urmă era considerată „ilegală”.

Se spune că lui Charles nu i-au plăcut anii de școală. Acesta ar fi plâns nopți la rând. De asemenea, a fost intimidat de colegii săi, în special pe terenul de rugby.

Moștenitorul nu a fost impresionat nici de igiena celorlalți băieți, scriind acasă în 1963: „Oamenii din dormitorul meu sunt mizerabili. Nu știu cum poate cineva să fie atât de mizerabil.”

În anii următori, Charles a fost ales liderul elevilor școlii, conform votului colegilor săi.

A interpretat rolul principal în Macbeth, fiind urmărit de ambii săi părinți.

Shomie Das, un fost tutore personal și profesor de fizică, a declarat pentru Mail On Sunday că Charles și-a dezvoltat dragostea pentru Shakespeare la Gordonstoun.

„A fost unul dintre cei mai buni Macbeth ai școlii pe care i-am văzut vreodată, era atât de bun la actorie”, a povestit Das.

Charles a obținut cinci O-Levels în Literatură Engleză, Limba Engleză, Franceză, Latină și Istorie, urmate de A-Levels în Franceză și Istorie.

A urmat Colegiul Trinity, parte a Universității Cambridge, din 1967 până în 1970, unde a studiat arheologie și antropologie timp de un an și istorie timp de doi ani.

Charles a absolvit cu o diplomă de licență cu 2:2, devenind primul moștenitor britanic care deține o diplomă universitară.

Ce studii au membrii familiei regale britanice. Regina Camilla

Regina Camilla a fost educată inițial la Școala Dumbrells, o școală mixtă situată în Sussex, în apropierea casei familiei sale din satul Plumpton.

Ce studii au membrii familiei regale britanice. La vârsta de zece ani, s-a mutat în sudul Kensingtonului împreună cu părinții și cei doi frați. Acolo a început să frecventeze Școala Queen's Gate din zonă.

Elevii primeau lecții despre aranjarea florilor, gătit și completarea cecurilor. Camilla a părăsit școala cu un singur examen de nivel O, deși nu este clar în ce materie.

Se spune că Regina era populară și sociabilă - unii foști colegi își amintesc cum urca pe acoperiș pentru a fuma. La vârsta de 16 ani, s-a mutat la școala de finalizare Mon Fertile din Elveția. Urmată de Institutul Britanic din Paris, Franța.

La prima dintre acestea, se spune că Regina Camilla a slăbit și a învățat să sărute băieții, o activitate pe care a descris-o ca fiind „delicios de minunată".

Șase luni mai târziu, regina s-a întors la Londra, unde a lucrat cu jumătate de normă ca secretară și a participat la numeroase evenimente sociale de înalt profil, inclusiv Balul Vânătorii anual, ca debutantă.

Regele Charles și Regina Camilla au salarii imense. Cât câștigă fiecare într-un singur an

Familia Regală. Sursa foto Dreamstime

Prințesa Anne

Prințesa Anne a fost educată la Palatul Buckingham până în 1963, când a fost înscrisă la Școala Benenden din Kent.

Fiind prima prințesă britanică care a frecventat școala, Anne a absolvit cu succes șase examene de nivel O și trei de nivel A în Engleză, Istorie și Politică.

Prințesa Regală a arătat, de asemenea, un interes deosebit pentru echitație și a ajuns la cel mai înalt nivel al competițiilor ecvestre.

În 1971, a câștigat Campionatele Europene la proba ecvestră de trei zile de la Burghley, călărind pe calul ei de opt ani, numit Doublet.

Anne a început să desfășoare activități publice la vârsta de 18 ani - prima sa angajare a fost deschiderea unui centru de educație și instruire în Shropshire în 1969.

Prințesa Diana

Diana, Prințesa de Wales, a început să învețe la Școala Silfield din Norfolk la vârsta de șase ani.

Această școală privată de zi, care acum este închisă, avea în total 40 de fete și băieți, inclusiv fratele Dianei, Charles.

Doi ani mai târziu, a fost transferată la internatul pentru fete Riddlesworth Hall, situat în zona rurală a comitatului Norfolk.

În 1973, Diana s-a alăturat surorilor și verișoarei sale, Diana Macfarlane, la Școala pentru Fete West Heath din Sevenoaks, Kent.

Verișoara Dianei a dezvăluit că Prințesa avea fotografii cu Prințul Charles lângă pat în internatul West Heath. Performanța academică a acesteia nu a fost foarte bună și a picat examenele O-Level de două ori.

Cu toate acestea, s-a remarcat la balet, dans tap și muzică, fiind o pianistă talentată.

În plus, Diana a câștigat premiul școlii pentru "Fata care a acordat cea mai mare ajutor școlii și colegilor săi".

În 1977, Diana s-a transferat la Institutul Alpin Videmanette din Rougemont, Elveția, unde lecțiile includeau schi, gătit, croitorie și franceză.

În anul următor, s-a întors la Londra, stabilindu-se într-un apartament în Coleherne Court, pe Old Brompton Road, în districtul Royal Borough of Kensington și Chelsea.

Prințesa a lucrat ca bonă și educatoare la Școala Young England din Pimlico.

Prințesa Diana, rochie vândută la un preț record

Printesa Diana. Sursa Foto: captură video

Ce studii au membrii familiei regale britanice. Prințul William

Prințul William și-a început educația la Școala Mrs Mynors Nursery din Londra, apoi s-a alăturat Școlii Wetherby în 1987.

La vârsta de opt ani a fost înscris la Școala Ludgrove din Berkshire, care oferea cazare la internat pentru băieți la fiecare două săptămâni.

Prințesa Diana a ales Ludgrove pentru a se asigura că micuții ei au o experiență relativ normală de educație. De asemenea, credea că William ar beneficia de relaționarea cu oameni obișnuiți - viitorul rege împărțea chiar un dormitor cu alți patru băieți.

Prințul William a început colegiul Eton în 1995, unde a urmat examenele sale GCSE și A Levels în Biologie, Geografie și Istoria Artei.

Fiind primul prinț senior care s-a înscris la școală, a fost numit căpitan de casă la Jocuri, căpitan de casă și prefect.

William și-a luat un an sabatic pentru a călători, înainte de a-și începe cursurile universitare

Ce studii au membrii familiei regale britanice. Acestea au inclus exerciții de "pregătire pentru supraviețuire" cu Garda Wales în Belize. Lucrul ca voluntar cu Raleigh International în Chile. Lucrul pe o fermă de lactate în Marea Britanie și vizitarea țărilor din Africa.

Ulterior și-a început studiile de patru ani pentru obținerea titlului de Master în Arte și Istorie a Artelor la Universitatea St Andrews din Scoția. Cu toate acestea, după doi ani, s-a transferat la Geografie.

Teza finală a lui William a examinat recifurile de corali din Rodrigues din Oceanul Indian. În plus, a vizitat Norvegia într-o excursie de studiu pentru a vedea calota de gheață Jostedalen, cea mai mare din Europa continentală.

În acest timp, prințul a practicat o serie de hobby-uri, cum ar fi polo pe apă. A fost selectat ulterior să reprezinte echipa națională a universităților scoțiene în turneul anual Celtic Nations împotriva Țării Galilor și Irlandei.

Alteța Sa Regală a absolvit în 2005 cu un Master în Geografie cu onoruri de clasă secundă superioară (2:1). La ceremonie au fost prezenți Regina Elizabeth a II-a, Prințul Philip, Charles și Camilla.

Prințul William și Regele Charles.

Prințul William și Regele Charles. Sursa foto: Arhiva EVZ

 William s-a alăturat Academiei Militare Regale Sandhurst ca Elev Ofițer

Prințul a urmat un curs de formare de 44 de săptămâni, după care a fost învestit în funcția de Ofițer al Armatei în 2006, alăturându-se Regimentului Cavaleriei de Gardă (Blues and Royals) ca Locotenent secund. Un an mai târziu, a fost promovat la gradul de Locotenent.

Optând pentru o carieră în aviația militară, William a început pregătirea ca pilot de căutare și salvare în 2009, asumând titlul de Locotenent de Zbor Wales.

William a petrecut trei ani în această funcție, perioadă în care a participat la 156 de operațiuni de căutare și salvare și s-a calificat ca și căpitan operațional.

După îndatoririle sale operaționale cu forțele armate, William s-a reantrenat pentru a deveni pilot de ambulanță aeriană, lucrând pentru East Anglian Air Ambulance din 2015 până în 2017.

A colaborat cu medici specialiști și paramedici de terapie intensivă, pilotând echipe de intervenție de urgență 999 la pacienți din Bedfordshire, Cambridgeshire, Norfolk și Suffolk.

Ce studii au membrii familiei regale britanice. Prințul Harry 

Prințul Harry a urmat pașii fratelui său mai mare în ceea ce privește educația sa timpurie, frecventând Școala Wetherby și Școala Ludgrove, urmate de Eton.

Situată în Berkshire, campusul extins de 400 de acri al lui Eton a beneficiat de susținerea regală încă de la înființarea sa de către regele Henric al VI-lea în 1440.

„Cea mai bună școală din lume pentru băieți, cred că Eton a fost menită să fie un șoc", a scris Harry în memoriile sale, Spare. „Șocul trebuie să fi fost parte din cartea sa fondatoare, poate chiar o parte a instrucțiunilor date primilor săi arhitecți de către fondatorul școlii, strămoșul meu Henric al VI-lea.

El a considerat Eton un fel de sanctuar sfânt, un templu sacru, și în acest scop a vrut să copleșească simțurile, astfel încât vizitatorii să se simtă ca niște pelerini smeriți și umili. În cazul meu, misiune îndeplinită."

După ce a absolvit Eton în 2003, Harry a călătorit în Argentina și în Africa. De asemenea, a acumulat experiență lucrând pe o fermă de bovine în Australia și făcând voluntariat într-un orfelinat din Lesotho.

În contrast cu William, Harry a decis să nu meargă la universitate și, în schimb, s-a înscris la Academia Militară Regală Sandhurst în 2005.

Circulau zvonuri că Prințul își regreta această decizie, dar în memoriile sale, "Spare", a insistat că "Nu am regretat niciodată decizia mea de a sări peste universitate."

Prințul Harry a fost învestit în funcție de ofițer în 2006 și a servit în Armata Britanică timp de o decadă. În timpul serviciului său, Prințul a fost avansat la gradul de căpitan și a efectuat două turnee în Afganistan.

Sursa: Arhivă EvZ

Kate Middleton 

Kate Middleton s-a născut în Reading, dar la vârsta de doi ani s-a mutat la Amman, Iordania, pentru ca tatăl ei să poată munci acolo.

A urmat un an la o grădiniță, începând de la vârsta de trei ani, înainte ca familia Middleton să se întoarcă la casa lor în vestul Berkshire. Succesul afacerii lor i-a permis lui Carole și lui Michael să o trimită pe Kate la școala pregătitoare St Andrew din Pangbourne, unde a rămas până în 1995.

La vârsta de 13 ani, Kate a frecventat Downe House, o școală internat independentă din Newbury. Cu toate acestea, la jumătatea semestrului școlar din 1996, a fost transferată la Marlborough College din cauza cazurilor de bullying și hărțuire din partea altor elevi.

Kate s-a remarcat atât în atletism, cât și în domeniul academic, obținând 11 GCSE-uri și trei A Levels în Chimie, Biologie și Artă. După terminarea studiilor, Prințesa de Wales a avut un an sabatic.

A studiat la British Institute din Florența, a participat la un program Raleigh International în Chile și a fost membru al echipajelor de pe bărcile din competiția Round the World Challenge în Solent.

În 2001, Kate s-a înscris la Universitatea din St Andrews pentru a studia istoria artei, lucrând în același timp part-time ca ospătăriță.

I s-a alocat aceeași clădire de cămin ca și Prințul William, iar cei doi au stabilit o prietenie solidă. În al doilea an, au ales să locuiască împreună cu un grup de prieteni.

Kate și-a continuat interesul pentru sport și a jucat hochei pentru echipa universitară.

A absolvit în 2005 cu o diplomă de 2:1 în Istoria Artei.

kate middleton

Sursă foto: Instagram

 

Ce studii au membrii familiei regale britanice. Prințul George

Prințul George a început să frecventeze Grădinița Școlii Montessori Westacre în 2016. Aceasta este situată în apropierea casei Prințului și a Prințesei de Wales, Anmer Hall, în Norfolk.

Ce studii au membrii familiei regale britanice. La vârsta de patru ani, George s-a mutat la Thomas's Battersea în septembrie 2017, contrar așteptărilor că ar urma să calce pe urmele tatălui său la Wetherby. Ca urmare, familia s-a mutat la Palatul Kensington, deși Anmer Hall rămâne în continuare casa lor privată de țară.

Prințesa Charlotte

În primii săi ani, Prințesa Charlotte a frecventat Grădinița privată Willcocks din Kensington, care este situată în apropierea Palatului Kensington.

Urmând exemplul fratelui său, Charlotte a studiat la Thomas's Battersea înainte de a se muta la Școala Lambrook în 2017.

Școala creștină exclusivistă se află la doar zece minute de mers cu mașina de reședința familiei, Adelaide Cottage, scrie Daily Mail.

Prințul Louis 

Ce studii au membrii familiei regale britanice. Cel mai mic copil al Prințului și Prințesei de Wales, Prințul Louis, și-a început educația în aprilie 2021.

Nesurprinzător, el a frecventat și el Grădinița Willcocks și Școala Lambrook.

În septembrie 2022, William și Kate l-au însoțit pe Louis, împreună cu George și Charlotte, pentru o „după-amiază de adaptare” înainte de începerea noului an școlar.

Se estimează că taxele totale depășesc 50.000 de lire sterline pe an pentru cei trei copii ai cuplului.