Evenimentul Zilei > Social > Ce spune noul ministru al Culturii despre alegerea directorului de la Operă
Ce spune noul ministru al Culturii despre alegerea directorului de la Operă

Ce spune noul ministru al Culturii despre alegerea directorului de la Operă

Corina Șuteu crede că soluțiile ce se vor găsi în cazul Operei din București vor fi model și pentru alte instituții de spectacole

Noul ministru al Culturii, Corina Suteu, a declarat astăzi la o întâlnire cu presa ca incearca sa reangajeze dialogul cu toate partile implicate în scandalul pornit la Opera Nationala din Bucuresti. Ministrul Culturii spune că o soluție la conducerea Operei va fi dată după 20 mai, dar până atunci, o comisie administrativă din minister analizează, încă de ieri, situația de la Operă. Corina Șuteu a spus că vrea să înțeleagă și să analizeze propunerea venită din partea angajaților, de a despărți cele două intituții aflate de mulți ani sub același management, Opera și Opereta.

În ceea ce-l privește pe viitorul manager al Operei, Corina Șuteu a spus că, propunerea făcută inițial de Vasile Dincu, de a o numi pe Beatrice Rancea, i se pare foarte bună, dar încă nu este. Ministrul Culturii a atras atenția că soluțiile găsite în cazul Operei din București vor fi model și pentru celelalte instituții de spectacole.