Ce spune BCR Leasing cu privire la avionul despre care s-a zvonit că ar fi cumpărat de SMURD. A fost sau nu „revopsită” aeronava de 1 milion de euro?

Ce spune BCR Leasing cu privire la avionul despre care s-a zvonit că ar fi cumpărat de SMURD. A fost sau nu „revopsită” aeronava de 1 milion de euro?

BCR Leasing, compania în posesia căreia se află avionul folosit de SMURD între 2010 şi 2012, dezavuează zvonurile apărute în presă, potrivit cărora avionul roşu achiziţionat de SMURD din banii românilor ar fi acelaşi cu cu cel folosit până atunci de serviciul de urgenţă.

La scurt timp după accidentul din Apuseni, în presă a apărut o ipoteză surprinzătoare: avionul roşu achiziţionat anul trecut de SMURD ar fi aceeaşi aeronavă folosită de SMURD din anul 2010 până în mai 2012, de culoare albastră. Ziariştii de la ziuanews.ro au dezvăluit că există coincidenţe la anul de fabricaţie, numărul orelor de zbor, proprietar, asigurator şi defecţiuni tehnice. Jurnaliştii citaţi susţin că Fundaţia SMURD ar fi cheltuit un milion de euro, din donaţiile românilor, pentru a achiziţiona acelaşi avion, care ar fi fost vopsit în Austria, conform sursei citate. Contactat de EVZ, Arafat a dezminţit informaţiile. "Avionul roşu cumpărat de SMURD provine din Germania şi documentele atestă că nu a fost niciodată revopsit şi nu are defecţiuni tehnice. Într-adevăr, asiguratorul poate fi acelaşi, pentru că există una, două firme ce asigură aeronave în România", a declarat secretarul de stat, care a mai spus că avionul albastru se află în posesia BCR Leasing. „Ne-au propus să îl cumpărăm, dar nu am considerat oportun”. BCR Leasing a transmis redacţiei EVZ un punct de vedere privind confuzia creată de cele două aparate de zbor. „Având în vedere menţionarea companiei BCR Leasing în contextul confuziei create în jurul a două aparate de zbor folosite de către serviciul SMURD, compania subliniază că este lipsită de temei identificarea celor două avioane drept unul şi acelasi aparat de zbor. Aparatul menţionat ca fiind în posesia BCR Leasing se află în continuare în posesia companiei şi este actualmente postat spre vânzare. Compania doreşte să elimine orice banuială, zvon ori falsă acuzaţie în acest sens”.