Ce soluție are Patriarhul Kirill al Rusiei pentru a crește populația țării. Femeile ruse să evite avortul

Ce soluție are Patriarhul Kirill al Rusiei pentru a crește populația țării. Femeile ruse să evite avortul

Patriarhul Moscovei şi al Întregii Rusii, Kirill, a făcut o declarație surprinzătoare. Înaltul prelat le-a cerut femeilor ruse să evite avortul şi să dea, în schimb, copiii instituţiilor Bisericii.

Femeile ruse să evite avortul, susține Patriarhul Kiril. Prin această propunere el doreşte, de asemenea, să ajute la reducerea crizei demografice cu care se confruntă Rusia. Țara a a înregistrat o scădere record a populației.

„Dă naştere copilului şi dă-ni-l nouă, Bisericii”

„Dă naştere copilului şi dă-ni-l nouă, Bisericii, şi noi vom face tot ce putem pentru a-l creşte şi a-l pune pe picioare. Suntem o ţară mare şi trebuie să devenim mai mare”, a afirmat liderul Bisericii Ortodoxe Ruse, Patriarhul Kirill, citat de HotNews, într-o videoconferinţă susținută în cursul zilei de joi. O modalitate pentru a face acest lucru, a mai spus el, este să avem mai puţine avorturi.

Liderul Bisericii Ortodoxe Ruse a subliniat că biserica acceptă „pe toată lumea, indiferent de religie şi cetăţenie”. Astfel, a dat unele asigurări femeilor care decid împotriva avortului. În acest context, oficialul a afirmat că biserica a înfiinţat 77 de centre de criză între Kaliningrad şi Kamciatka pentru femeile însărcinate aflate în dificultate.

Ne puteți urmări și pe Google News

Potrivit statisticilor, populaţia Rusiei s-a diminuat cu peste 510.000 de persoane pe parcursul unui an, cea mai mare scădere de la mijlocul anilor 2000. Agenţia statistică Rosstat spunea, într-un comunicat, că țara avea 146.238.185 de locuitori la 1 ianuarie 2021, mai arată sursa citată.

Teodosie: Femeia a început păcatul

Și în România sunt prezente astfel de poziții controversate exprimate de clerici, referitoare la condiția femeii. De exemplu, arhiepiscopul Tomisului a făcut vâlvă recent cu o serie de declarații. Înalt Prea Sfinţitul Teodosie susține că motivul pentru care femeia nu are roluri importante în biserică ține de "condiția slăbiciunilor sale". 

 "Nu este discriminare, este vorba de statutul bărbatului şi al femeii. Sigur că nicio femeie nu poate fi preot şi atunci e discriminare? De ce? Pentru că aceasta este condiţia ei. Ea nu poate fi perpetuu într-o rugăciune, pentru că are condiţia slăbiciunilor sale. Cum să fie discriminare? Aceasta este femeia. Ea a început păcatul. Dacă nu păcătuia, nu ar fi născut în dureri", a declarat IPS Teodosie

Deși a fost reclamat la CNCD, forul oficial a a anunțat că, fiind instituţie de stat, nu a sancționat și nici nu va sancţiona interpretări ale unei credinţe.