CE solicită României planurile de management ale bazinelor hidrografice

CE solicită României planurile de management ale bazinelor hidrografice

Executivul european a adresat României şi Poloniei, ieri, o solicitare de a respecta legislaţia europeană în domeniul apelor şi de transmitere a planurilor de management ale bazinelor hidrografice.

De asemenea, CE a atenţionat ţara noastră să transpunsă în legislaţia internă directiva europeană privin calitatea aerului.

Planurile de management ale bazinelor hidrografice au fost realizate şi au fost supuse procedurii de evaluare de mediu, precizează Ministerul Mediului într-un comunicat de presă. Instituţia arată că acestea urmează să fie aprobate prin hotărâre de guvern aflată în acest moment în avizare interministerială. După aprobarea şi publicarea hotărârii în Monitorul Oficial al României, Comisia va fi informată despre acest lucru.

"Precizăm că planurile de management au fost transmise Comisiei Europene imediat după elaborarea acestora, în termenul prevăzut de Directiva cadru, respectiv 20.12.2009, dar adoptarea acestora prin HG nu s-a putut realiza până la finalizarea procedurii de evaluare de mediu SEA", se mai arată în comunicatul de presă al Ministerului Mediului.

Ne puteți urmări și pe Google News