Evenimentul Zilei > Actualitate > Ultima oră! Ce se întâmplă cu turista româncă depistată cu coronavirus în Grecia
Ultima oră! Ce se întâmplă cu turista româncă depistată cu coronavirus în Grecia

Ultima oră! Ce se întâmplă cu turista româncă depistată cu coronavirus în Grecia

Femeia al cărei test a ieșit pozitiv va avea parte de un concediu ruinat.

Ghinion pentru o femeie din România, care a plecat în vacanță în insua Creta, alături de soțul ei, iar testul efectuat pe Aeroport i-a ieșit pozitiv. Imediat după apariția rezultatului, autorităţile sanitare şi Protecţia Civilă din Creta au luat măsurile de urgență, care se impun pentru a localiza turista româncă şi a-i transmite rezultatul testului COVID-19 efectuat la intrarea.

Turista s-a autoizolat la hotelul la care avea cazare și pe parcursul zilei de astăzi va fi mutată de autorități la un alt stabiliment. Niciunul dintre ceilalți români care veniseră în Creta cu avionul în care s-a aflat femeie nu a fost testat pozitiv. Oficialii Ministerului Afacerilor Externe au anunțat că românca infectată va fi plasată într-un alt loc.

„Toţi pasagerii cursei aeriene respective au fost testaţi la sosire pentru COVID-19, iar rezultatele testelor prelucrate până la acest moment au confirmat un singur caz pozitiv. În prezent, cetăţeanul român este în autoizolare la hotel urmând ca, în cursul zilei de 5 iulie, să fie transportat la o unitate hotelieră desemnată ca locaţie pentru carantină”, au spus cei de la MAE. De asemenea, autoritățile grecești au început o anchetă pentru a stabili cu ce persoane a intrat bolnava în contact.

„Conform datelor oficiale comunicate de către autorităţile elene, o anchetă epidemiologică vizând contacţii direcţi ai persoanei depistate pozitiv este în curs. Persoanele depistate pozitiv vor fi plasate în carantină, iar cele cu rezultat negativ al testării îşi vor putea continua sejurul”, se mai precizează în comunicatul emis de MAE.

Cetățenii români care au probleme în Grecia trebuie să știe că pot solicita asistență consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Atena 00302106774035 și Consulatului General al României de la Salonic 00302310340088, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center, în regim de permanență.

De asemenea, cetățenii români care se confruntă cu o situație dificilă, specială, cu un caracter de urgență, au la dispoziție şi telefonul de urgență al misiunii diplomatice a României în Republica Elenă 00306978996222 și al Consulatului General al României de la Salonic 00306946049076.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: