Ce se mai fudulea Ponta cu Blair… A venit decontul

Ce se mai fudulea Ponta cu Blair… A venit decontul

Dat în urmărire de Partidul România Unită, care îl vrea mort-copt preşedinte, PokePonta a fost pus sub control judiciar de procurorii DNA. A luat modesta sumă de 220.000 de euro de la prietenul Ghiţă ca să se dea mare că fostul premier britanic Tony Blair vine la el când pocneşte din degete.

Până la urmă prost nu e ăla care cere... Blair doar a luat. Probabil va lua şi Ponta câţiva ani buni, dar deocamdată să-i respectăm prezumţia de nevinovăţie.

Cât priveşte PRU, că tot veni vorba, băieţii de casă ai lui Victor Ponta s-au prins că, după ce PRM a dispărut, cu ceva vreme înaintea lui Vadim, Patria nu mai avea ţăcăniţi care s-o ducă pe cele mai înalte culmi. Aşa că Bogdan Diaconu şi compania au hotărât să umple golul.

Numai că, ghinion, când să-şi ia şi ei amploare, hop îl mai prinseră procurorii pe PokePonta al lor cu o nefăcută, de data asta de talie internaţională. Pe cale de consecinţă au mai identificat un duşman al propăşirii ţărişoarei, DNA. Să te ţii luptă, de azi încolo! Dacă se enervează ceva mai mult ca de obicei, Bogdan Diaconu va scrie, din nou, pe Vocea Rusiei, unde se simte ca la el acasă.

Ne puteți urmări și pe Google News

Ca să fim corecţi, trebuie să recunoaştem că politicienii mai şi dau, nu numai iau. Doar vin alegerile.  De pildă, astăzi Senatul a adoptat propunerea legislativă a Cristianei Anghel prin care se elimină impozitul pe venit de 16% datorat pentru pensiile mai mari de 1.050 de lei. Ca atare nicio pensie nu va mai fi supusă taxării. Vom plăti toţi, de la buget, pentru a-i face pofta de pensie neimpozitată coanei Cristiana. Altfel, ne putem pomeni cu o nouă grevă a foamei pe nepusă masă.

Tot din generozitatea politicienilor, care nu dau de la ei, ci de la noi toţi, am ajuns în situaţia ca un procent de numai 0,17% din totalul celor 142.990 de beneficiari ai indemnizaţiei lunare pentru creşterea copilului, adică 242 de persoane, să consume o treime din bugetul alocat. Ba, există chiar cazuri de cuantumuri care ajung la echivalentul în lei a 35.000 de euro. La urma urmei, care-i baiul dacă poporul plăteşte?

Ca să nu ne facem griji, preşedintele Camerei Deputaţilor, Florin Iordache, i-a transmis ministrului Finanţelor, Anca Dragu, care atenţionase asupra posibilităţii depăşirii deficitului bugetar structural de 1% din PIB, să stea fără frică în privinţa propunerilor legislative adoptate de Parlament, deoarece deputaţii şi senatorii nu trec decât proiectele justificate, cu surse de finanţare precizate. "Din punctul nostru de vedere, pentru toate creşterile salariale sau creşterea de pensii sau alte ajutoare avem o justificare şi ştim foarte bine de unde trebuie să luăm banii", a declarat Iordache.

De la noi, de unde să-i ia din altă parte? De la Blair?