Evenimentul Zilei > Monden > Ce se întâmplă cu raportul Pentagonului privind OZN-urile. Un mister care macină omenirea de 50 de ani
Ce se întâmplă cu raportul Pentagonului privind OZN-urile. Un mister care macină omenirea de 50 de ani

Ce se întâmplă cu raportul Pentagonului privind OZN-urile. Un mister care macină omenirea de 50 de ani

În acest moment, Pentagonul este așteptat să dezvăluie ce cunoaște Departamentul Apărării al Statelor Unite despre OZN-uri. Acest raport va prezenta materiale neclasificate referitoare la un șir de videoclipuri recente, difuzate pe internet.

Deși unii experți se așteaptă ca raportul să nu expună diferite informații din motive de securitate națională, mulți speră că acesta va descâlci acest mister de 50 de ani.

Povestea venită din Marea Britanie

Nick Pope, care a investigat existența OZN-urilor pentru guvernul britanic, în anii ’90, crede că raportul întocmit de Pentagon va expune divizarea dintre agențiile de informații și armata americană.

Acesta a declarat: „Directorul Agenției Naționale de Securitate va adopta o strategie similară cu cea a Departamentului Apărării în ceea ce privește Programul Avansat de Identificare a Amenințărilor Aerospațiale și va încerca să prezinte aceleași informații, precum amenințări aerospațiale prin avioane, rachete și drone. Acestea fiind spuse, înțeleg că există diferite opinii între armata Statelor Unite și comunitatea de informații cu privire la adevărata natură a fenomenului.”

În momentul în care fostul președinte, Donald Trump, a semnat un proiect de lege, privind un ajutor de 1,62 trilioane de lire sterline, a început numerotarea inversă pentru ca agențiile de informații americane să spună Congresului ce cunosc despre OZN-uri. Această prevedere a fost inclusă într-o secțiune a proiectului de lege, privind Legea autorizării informațiilor pentru anul fiscal 2021.

În acel moment, Pope, a auzit pentru prima dată oameni din Pentagon care au vorbit despre originea extraterestră a OZN-urilor. „Scurgerile multiple, în curs de desfășurare, sunt un indiciu cu privire la această luptă între cele două. Acest lucru indică faptul că există dezacorduri puternice între acestea, conform express.co.uk.

Ce se întâmplă cu raportul?

Pentagonul are termen ca până pe 25 iunie să prezinte o concluzie privind fenomenele ciudate din spațiul aerian, Comitetului de Informații al Senatului. Pope se așteaptă ca acesta să întârzie.  „Aș prefera o întârziere față de un raport grăbit, deoarece avem nevoie de o evaluare amănunțită a mărturiilor militarilor privind acest obiecte misterioase. Acest lucru va dura, deoarece există o provocare în extragerea de informații din cadrul armatei, acestea fiind cel mai probabil clasificate”.

De asemenea, nu există o garanție privind veridicitatea informațiilor. Raportul chiar dacă ar fi clasificat, va prezenta și o anexă care va fi clasificată, iar publicul nu ar avea posibilitatea să cunoască detaliile privind acest fenomen, indiferent de ce se concluzionează de către comunitatea de informații, conform spuselor lui Nick Pope.