Evenimentul Zilei > Politica > Ce se întâmplă cu organizația PSD Ilfov. Decizia a fost deja luată
Ce se întâmplă cu organizația PSD Ilfov. Decizia a fost deja luată

Ce se întâmplă cu organizația PSD Ilfov. Decizia a fost deja luată

Șeful interimar al Senatului, Robert Cazanciuc, a anunțat, înainte de Comitetul Executiv Naționa, ce se va propune în legătură cu organizația PSD Ilfov.

Preşedintele interimar al Senatului, Robert Cazanciuc, a declarat joi că organizaţia PSD Ilfov va fi dizolvată deoarece nu mai performează.

„PSD Ilfov, din păcate, a ajuns o organizaţie foarte mică, mult mai mică decât a fost de-a lungul timpului, mult mai mică decât are potenţial judeţul Ilfov pentru PSD şi atunci probabil este singura soluţie pentru a revitaliza organizaţia de Ilfov. (…) Nu aş vrea să intru într-o speculaţie de legături sau nu cu lumea interlopă, cert este că organizaţia nu performează, despre asta este vorba, şi atunci când nu ai performanţă, probabil ceva în interior nu funcţionează cum trebuie – o dată, de două ori, de trei ori -, pentru că nu este prima dată când în ultimul timp organizaţia de Ilfov nu are, din păcate, rezultate pentru noi”, a spus Cazanciuc înainte de şedinţa Comitetului Executiv Naţional (CExN) al PSD.

Pe de altă parte, el a susţinut că până în prezent nu s-a pus problema unei candidaturi a lui Vasile Dâncu pentru funcţia de preşedinte al Consiliului Naţional al PSD.

„Din câte ştiu, nu s-a pus problema unei asemenea candidaturi până în momentul de faţă, dar domnul Dâncu poate fi o soluţie pentru Consiliul Naţional, cu siguranţă are expertiza necesară de strategii guvernamentale, a lucrat pe acest domeniu şi în public, şi în privat. Pentru partid poate fi un câştig”, a mai spus social-democratul.

Preşedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a anunţat marţi seară că va propune în şedinţa Comitetului Executiv al partidului dizolvarea Organizaţiei PSD Ilfov.

„Voi propune în Comitetul Executiv dizolvarea acestei organizaţii, chiar dacă suntem în prag de alegeri, şi sunt ferm convins că avem capacitatea de a face o echipă rapid acolo, să fim pregătiţi şi la Ilfov de alegeri. (…) Este inadmisibil aşa ceva. Am aflat din presă. Nu am crezut aşa ceva. Am avut o discuţie cu preşedintele de organizaţie acum aproximativ o lună de zile, i-am spus că în echipa dânsului există o persoană asupra căreia sunt foarte multe bănuieli de implicări într-o anumită zonă care nu ne reprezintă şi chiar i-am spus să ia măsurile necesare de a fi schimbat din funcţie, respectiv de secretar executiv”, a declarat Ciolacu.

El a anunţat că joi va propune dizolvarea organizaţiei şi numirea unei echipe interimare la Ilfov.

Reacţia a venit după ce presa a scris că Organizaţia PSD Ilfov ar fi condusă de interlopi.