Evenimentul Zilei > Sport > Ce se ascunde în spatele plecării lui Cristiano Bergodi de la Universitatea Craiova. Secretul a fost divulgat
Ce se ascunde în spatele plecării lui Cristiano Bergodi de la Universitatea Craiova. Secretul a fost divulgat

Ce se ascunde în spatele plecării lui Cristiano Bergodi de la Universitatea Craiova. Secretul a fost divulgat

Universitatea Craiova a pierdut al doilea meci consecutiv pe teren propriu, de această dată 0-1 cu Chindia, iar acum riscă să coboare de pe prima poziție, dacă FCSB se va impune cu Botoșani. Cristiano Bergodi și-a anunțat plecarea.

Dar anunțul șocant a venit imediat după meci, la interviuri, unde Cristiano Bergodi a anunțat că are de gând să plece din Bănie: „Îmi dau demisia 100% de la Universitatea Craiova.

„Din păcate a fost un meci nereușit din toate punctele de vedere. Îmi pare rău pentru toți cei care iubesc această echipă. Am avut un joc confuz, haotic și nu mi-a plăcut deloc. Eu sunt primul vinovat de această situație. Am mai spus-o: am probleme și probabil că îmi voi da demisia. Sunt multe echipe care se lamentează că le lipsesc jucători, dar aici nu e vorba de asta. Sunt critici doar… Ne-au lipsit Bancu, Bălașa, Cicâldău, care sunt jucători de un anumit nivel, dar nu vreau să învinovățesc pe cei care au jucat. Eu sunt antrenorul și eu sunt în primul rând vinovat, nu jucătorii. Am făcut un mare pas înapoi în acest moment. Îmi asum această responsabilitate și vom vedea ce se întâmplă“, a spus Cristiano Bergodi, la conferința de presă.

Dar adevăratul motiv este altul

Mama lui Cristiano Bergodi este grav bolnavă și antrenorul a decis că trebuie să se întoarcă acasă într-un moment când aceasta are nevoie de el. Cristiano Bergodi se teme de de e mai rău, mai ales că, anul trecut, când antrena FC Voluntari, și-a pierdut tatăl.

Pe lângă problemele cu mama sa, Bergodi a plecat și pentru a-și vizita cei doi copii, care sunt în custodia mamei lor, de care italianul a divorțat.

Cristiano Bergodi a fost criticat foarte dur de Sorin Câţu

Președintele Univesităţii Craiova, Sorin Cârțu, a fost și el luat prin surprindere, însă l-a criticat pe Bergodi, şi spune: Nu aveam idee, m-a surprins. Mă uitam la voi, la TV, și chiar m-a surprins când am auzit ce a declarat. Nu comentez ce spune el la cald. Ce discuții să fie? Echipa a câștigat la Mediaș, echipa e lider, are 3 puncte peste FCSB, deci care e problema? E supărarea meciului.Accepți o dată că e accident meciul cu Clinceni, dar acum iarăși? Sunt niște înfrângeri cu un gust prea amar. Dacă a spus Bergodi că și-a dat demisia, că și-a făcut analiza și că e vina, lui, aia e treaba lui. Vedem, găsim soluții întotdeauna. La ce lot are Craiova, nu ai voie să pierzi cu Clinceni și Chindia, indiferent cu ce jucători joci. Eu am spus că echipa asta poate nu câștigă tot, dar nu ai voie să pierzi niciun meci”, a spus Cârțu, potivit GdS.