Evenimentul Zilei > Actualitate > Ce scrie presa internațională, despre FUNERALIILE REGELUI MIHAI! Publicația care și-a „INNEGRIT” prima pagină, în memoria Majestății Sale
Ce scrie presa internațională, despre FUNERALIILE REGELUI MIHAI! Publicația care și-a „INNEGRIT” prima pagină, în memoria Majestății Sale

Ce scrie presa internațională, despre FUNERALIILE REGELUI MIHAI! Publicația care și-a „INNEGRIT” prima pagină, în memoria Majestății Sale

Presa internațională a relatat cu lux de amănunte ceremonia de înmormântare a regelui Mihai, publicând pe prima pagină articole pe acest subiect.

Ziarul britanic Daily Express scrie într-unul din articolele sale despre gradele de rudenie ale regelui Mihai, relatând că Majestatea Sa este „vărul Reginei Elisabeta I a Marii Britanii”, iar „fiica cea mare, Prinţesa Margareta, este fina Ducelui de Edinburgh, Prinţul Philip, soţul reginei britanice”.

La rândul său, Paris Match publică un articol în care scrie, printre altele că mii de români de toate vârstele s-au perindat cu flori și lumânări la Palatul Regal, stând ore întregi la rând pentru a se putea înclina în fața sicriului, potrivit Flux24.ro.

LA Times publică un articol în care precizează că „mii de oameni îndoliaţi îşi iau rămas-bun de la Regele Mihai al României”.

Christian Science Monitor scrie că la Palatul Regal, românii au depus flori în amintirea regelui lor trimis în exil, într-o perioadă în care țara trece prin tulnurări politice și în contextul în care nu puțini sunt cei care fac comparație între actuala clasă politică și regele Mihai.

Revista electronică basarabeană Timpul.md a avut prima pagină în alb negru, iar în antet s-a aflat imaginea regelui Mihai și mesajul „Adio, Majestate!”. Publicația mai amintește și de satul care poartă numele uneia dintre reginele României, acolo unde steagurile au fost coborâte în bernă pentru Regele Mihai, aminitind că preşedintele moldovean a refuzat să declare doliu naţional.

„Lecție de demnitate pentru antiromânul Dodon: Un sat din raionul Soroca este în doliu în memoria Regelui Mihai”.

Românii de peste Prut au aprins lumânări la Ambasada României de la Chișinău în amintirea regelui Mihai: „OMAGIU pentru Regele Mihai: Basarabenii vin cu flori și lumânări la Ambasada României și lasă mesaje în Cartea de Condoleanțe”, scrie publicația basarabeană Timpul.