Ce șanse îi dă Vosganian lui Toader să stopeze abuzurile

Ce șanse îi dă Vosganian lui Toader să stopeze abuzurile

Varujan Vosganian a fost invitatul interviurilor video PSnews.ro de miercuri. Deputatul a vorbit despre gradul de mulțumire al ALDE în ceea ce privește activitatea ministrului Justiției Tudorel Toader. Vicepreședintele ALDE a subliniat faptul că partidul său „susține efortul lui Tudorel Toader”.

„ALDE susține efortul lui Tudorel Toader și noi credem că Tudorel Toader trebuie să se bucure de o susținere mai explicită din partea întregii coaliții. O vreme, cred că Tudorel Toader a vrut să vadă și care este sprijinul de care se bucură tentativele lui de a reforma Justiția-să nu uităm că datorită inițiativelor lui Tudorel Toader s-a ajuns în situația ca pentru prima oară să se facă la DNA o inspecție de fond, s-a ajuns la situația în care se discută deschis despre ceea ce se întâmpla în CSM. Tudorel Toader chiar a acuzat faptul că în CSM lucrurile se hotărăsc azi într-un fel, mâine într-un fel și că uneori soluțiile sunt ante-datate. Chiar dacă pledoariile se fac mai târziu, practic sunt prejudecăți care decid voința majorității în CSM. Cred că pe bună dreptate Tudorel Toader a spus că nu e normal ca legile care-i privesc pe magistrați, să fie aprobate de magistrați. Dacă ar fi așa, Codul Rutier ar trebui să fie aprobat de șoferi, ceea ce nu este normal. S-au dus lucrurile prea departe și unii magistrați și mai ales șefii magistraților-ma refer la procuratură-au trecut granița către zona politică, sunt extrem de vocali, ceea ce nu e normal pentru un magistrat și asta ne crează suspiciuni în legătură cu neutralitatea Justiției ca fiind a treia putere a statului”, a spus Varujan Vosganian în timpul interviului PSnews.ro.

Mai mult, vicepreședintele ALDE crede că procedura parlamentară pentru adoptarea răspunderii magistraților trebuie să se urmeze procedura normală. „Eu nu cred că ar trebui grăbit nimic, ar trebui să facem procedura normală. În 2010, dacă nu mă înșel, când s-au adoptat codurile, ne-am grăbit: Guvernul lui Boc a trecut legile Justiției prin procedura asumării de răspundere, practic în Parlament nu s-a discutat, nu s-a dezbătut, n-au existat dialog și consultare a celorlalți parteneri de dialog (barourile de avocați, asociațiile magistraților) și s-a ajuns în situația în care avem un Cod în care tot timpul mai aflăm de un articol care este neconstituțional. Eu zic să nu ne grăbim, dar ar fi bine ca până la sfârșitul actualei sesiuni parlamentare, cel puțin legile instituționale ale Justiției să fie adoptate de Parlament. De ce spun asta? Pentru că sunt două categorii (cel puțin): categoria legilor instituționale ale Justiției-felul în care se numesc judecătorii și procurorii, statului lor, etc; și codurile-Codul Penal și Codul de Procedură Penală”, a punctat deputatul.

Ne puteți urmări și pe Google News