Liviu Mihaiu a comentat un context cu totul atipic pe scena politică. Războiul din PNL s-a acutizat, iar tabăra Cîțu e din ce mai solidă, pe fondul unui val de nemulțumire crescândă față de Orban. „Meciul a început de mult în PNL, dar nu a mai fost de magnitudinea asta.

Să-ți aranjezi prime time pentru campania electorală internă sau să pui în fruntea TVR o necunoscută doar pentru a satisface un baron local, mi se pare dezgustător. PNL se comportă exact ca PSD, doar că-și pune din când în când papionul”.

Jurnalistul consideră că bătălia dintre Cîțu (susținut de Iohannis, dar și din exterior) și Orban e „pe viață și pe moarte. „Orban a nemulțumit foarte mult prin modul de acțiune anti-meritocratic”. Mai mult, șeful Camerei Deputaților s-ar putea să rămână fără scaun de deputat. Alecu Racoviceanu este sceptic în privința șanselor de succes ale moțiunii inițiate de PSD. E nevoie de 15 oameni ca moțiunea să treacă. Negocierea e foarte dură. Nu știu dacă PSD va reuși să strângă oamenii ăștia”.