Cătălin Scărlătescu este unul dintre cei mai cunoscuți bucătari din România, dar pentru a ajunge la acest nivel a fost nevoit să muncească încă din adolescență. Juratul de la „Chefi la cuțite” a avut salarii foarte mici la începutul carierei.
Cătălin Scărlătescu a vrut încă din adolescență să fie bucătar, dar a fost nevoit să muncească din greu pentru a se bucura de popularitatea din prezent. Cheful a renunțat la studii la vârsta de 16 ani și și-a focusat toată atenția asupra pasiunii sale. Primul loc muncă a fost la un hotel de pe litoral ca și livrator de mâncare. Ulterior, a început să se ocupe de curățenie și de manipularea mărfurilor.
Juratul de la „Chefi la cuțite” a intrat în cele din urmă în bucătărie, unde a curățat legume. Scărlătescu a decis că este momentul să plece din România și s-a angajat ca steward pe un vapor cargo. Bucătarul s-a mutat în Germania, unde s-a angajat la un restaurant. A lucrat timp de mai mulți ani în acest local și a învățat multe dintre secretele bucătăriei. El avea un salariu de 3.500 de mărci, ceea ce era echivalentul unui salariu de medic în Germania.
Primele salarii pe care le-a încasat Cătălin Scărlătescu
Fostul concurent de la „America Express” a decis să se întoarcă în România, unde a lucrat ca șef bucătar la restaurantul Angels, din București. Salariul nu era la fel de mare ca cel din Germania. Cătălin Scărlătescu câștiga ca și bucătar șef doar 300 de dolari. În ciuda acestui lucru, el a muncit în continuare și le-a cerut șefilor săi să îi mărească venitul. În cele din urmă, șefii bucătarului au decis să îi crească salariul cu 2.500 de dolari, ceea ce înseamnă că vedeta de la Antena 1 a avut un venit lunar de 2.800 de euro.
„Pot să spun că în 2002-2003, când am venit eu în România, m-am întors din Germania… eu pe vremea aia aveam 3.500 de mărci. Luam salariul cât lua un doctor în Germania. Am venit în România și am început cu 300 de dolari și, după o lună de zile aveam 2.800 de dolari”, a spus Cătălin Scărlătescu în timpul podcast-ului lui Mihai Morar.