Ce s-a întâmplat cu judecătoarea Corina Iacob, urmărită PENAL în dosarul de corupție al lui Ovidiu Puțura

Ce s-a întâmplat cu judecătoarea Corina Iacob, urmărită PENAL în dosarul de corupție al lui Ovidiu Puțura

Judecătoarea Corina Iacob de la Tribunalul Bistriţa-Năsăud, care este urmărită penal în dosarul fostului secretar de stat în Ministerul Justiţiei, Ovidiu Puţura, a cerut să fie înlocuită din completele de judecată în această perioadă, urmând să efectueze cele 25 de zile de concediu de odihnă restante pe anul 2014, potrivit unui comunicat remis miercuri AGERPRES de Tribunal.

Judecătoarea ceruse să fie înlocuită din completele de judecată programate în zilele de 29 ianuarie şi 5 februarie, întrucât începând cu data de 9 februarie urma să intre în concediu de odihnă, iar Colegiul de conducere al Tribunalului Bistriţa-Năsăud a aprobat acest lucru în şedinţa din 28 ianuarie.

"În urma supunerii la vot a solicitării sale, Colegiul de conducere al Tribunalului Bistriţa-Năsăud, în baza prerogativelor legale conferite de dispoziţiile art.22 din Regulamentul de ordine interioară al instanţelor judecătoreşti, a aprobat înlocuirea doamnei judecător Iacob Corina din completele de judecată programate pentru şedinţele din datele de 29 ianuarie 2015 şi 5 februarie 2015 şi blocarea temporară a completelor de judecată din data de 19 februarie 2015 şi data de 26 februarie 2015, din care doamna judecător urma să facă parte", se arată în comunicat, potrivit Agerpres.ro

Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) efectuează acte de urmărire penală faţă de judecătoarea Corina Iacob, pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită, în dosarul în care a fost reţinut fostul secretar de stat în Ministerul Justiţiei, Ovidiu Puţura.

Ne puteți urmări și pe Google News

Procurorii anticorupţie au dispus efectuarea urmăririi penale faţă de Puţura pentru dare de mită şi trafic de influenţă.

"În noiembrie 2014, Ovidiu Puţura i-a promis judecătoarei Tribunalului Bistriţa Corina Iacob că, din funcţia pe care urma să o exercite în Ministerul de Justiţie sau printr-un funcţionar de legătură ce îi poate influenţa pe membrii comisiilor de examinare de la nivelul Camerelor Notarilor Publici, va face demersuri astfel încât o persoană din familia judecătoarei să promoveze examenul pentru notari stagiari din anul 2015, prin fraudarea acestuia. În schimbul intervenţiei promise, Puţura i-a solicitat judecătoarei să pronunţe o hotărâre favorabilă într-un dosar în care soţia suspectului era reclamant recurent", se arată întru-un comunicat al DNA din data de 21 ianuarie.

Procurorii susţin că, în schimbul promisiunilor formulate de Puţura, judecătoarea Corina Iacob s-a angajat să dea curs solicitărilor acestuia, să obţină o soluţie favorabilă soţiei sale în respectivul dosar, aflat în recurs, şi să convingă pe cel puţin una dintre colegele de complet. De altfel, completul a dat o soluţie favorabilă, respectiv a admis recursul Alinei Puţura, soţia lui Ovidiu Puţura.