Ce s-a gândit să facă un șofer beat, din comuna Banca, pentru a scăpa de poliție. A băgat mâna adânc în buzunar

Ce s-a gândit să facă un șofer beat, din comuna Banca, pentru a scăpa de poliție. A băgat mâna adânc în buzunar Etilotest. Sursa foto: Arhiva EVZ

Un șofer sub influența alcoolului a oferit 800 de euro polițiștilor pentru a scăpa de sancțiuni. Cu toate astea, planul nu a decurs așa cum a visat și a fost reținut.

Un bărbat din comuna Banca a fost reținut pentru dare de mită, după ce i-a dat 800 de euro unui bârlădean pentru a scăpa de orice problemă, informează Serviciul Județean Anticorupție (SJA) Vaslui din cadrul Direcției Generale Anticorupție (DGA).

Ofițerii DGA au fost sesizați chiar de către agentul de poliție din cadrul Biroului Rutier Bârlad. El a povestit că șoferul beat a încercat să-i dea bani pentru a evita sancțiunile. „În fapt, în noaptea de 26 / 27 decembrie 2022, în timp ce se afla în exercitarea atribuțiilor de serviciu, polițistul a oprit în trafic un conducător auto, pe care l-a testat cu aparatul etilotest din dotare, reieșind o valoare de 0,85 mg/l alcool pur în aerul expirat. În acest context, șoferul i-a oferit polițistului suma de 800 de euro pentru a nu-i întocmi dosar de cercetare penală, demers refuzat de acesta din urmă”, se precizează într-un comunicat transmis miercuri de SJA Vaslui. Conform aceleiași surse, polițistul a înregistrat aceste momente cu ajutorul aparatului Body Cam din dotare. Procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Vaslui l-au reținut pentru 24 de ore. Șoferul urmează să fie reținut pentru 30 de zile, potrivit vremenoua.

În atenția tuturor șoferilor. De duminică polițiștii locali au dreptul să dea amenzi pentru încălecarea unor reguli noi din Codul rutier

Sursa foto: Razvan Valcaneantu EEC

Ce a făcut un șofer beat de Crăciun

Nu este singurul șofer prins beat la volan în această perioadă. Polițiștii din Sibiu au descoperit în trafic, în prima zi de Crăciun, un șofer cu o alcoolemie de 1,14 mg/l pur în aerul expirat.

Ne puteți urmări și pe Google News

„Unii abia acum se întorc de la colindat… din păcate, la volanul mașinii. Ora 10:52, Bulevardul Corneliu Coposu din municipiul Sibiu. Colegii noștri din cadrul Biroului Rutier Sibiu opresc un trafic un sibian în vârsta de 52 de ani. Rezultatul afișat de aparatul etilotest!? Nici mai mult, nici mai puțin de … 1.14 mg/l pur în aerul expirat! Ce i-a adus Moșul!? Un dosar penal pentru conducere cu alcoolemie peste limita legală. Suntem în trafic și veghem la siguranța dumneavoastră!”, sună postarea celor de la Poliția Sibiu.