Ce rovinietă ar trebui să ne plătească statul pentru craterele din șosele?

Ce rovinietă ar trebui să ne plătească statul pentru craterele din șosele?

Pentru folosirea drumurilor publice plătim rovinietă, de îndată ce am depășit raza orașului de reședință. Plătim taxa de 7 eurocenti, pentru fiecare litru de benzină cumpărat, pentru ca statul, vezi doamne, din banii astfel colectați, să ne construiască autostrăzi și drumuri naționale. Cu toate astea, nici acum nu se știe cât a adus în plus această taxă la buget, sau dacă a adus ceva în plus, în condițiile în care din cauza ei consumul de combustibil a scăzut acut.

Pe A2 plătim taxă pe pod, iar în curând am putea achita o taxă și pentru a traversa întreaga Autostradă a Soarelui sau București –Pitești. 

Dar statul ce ne plătește nouă când, după fiecare zăpadă, apar cratere în asfalt, pe care se mai întamplă să nu le poți ocoli, nu de alta dar ai pătrunde pe contrasens, cu riscul de a intra în coliziune frontală. 

Dus până la capăt, un proces împotriva statului pentru pagubele pe care le generează șoselele, cred că ar aduce despăgubiri serioase. 

Chiar dacă nu apare un  accident grav, starea șoselelor de la noi conduce la o uzură accelerată a mașinii. Ce formă de compensație credeți că ar trebui să ofere statul celor care îi străbat drumurile?

O primă în funcție de statea de degradare a șoselei, o reducere de impozit, o scutire de suprataxă?

 

 

Ne puteți urmări și pe Google News