Evenimentul Zilei > Actualitate > Ce nu știi despre CALCULATORUL LUI STEVE JOBS
Ce nu știi despre CALCULATORUL LUI STEVE JOBS

Ce nu știi despre CALCULATORUL LUI STEVE JOBS

Steve Jobs ura produsele complicate, nu era un fan al mouse-urilor care sunt complicate si au foarte multe butoane, asa ca la inceputul anului 2000 a ales din greseala un nou tip de mouse...

Era complet diferit fata de ceea ce exista pe piață. Intr-o buna zi, echipa i-a prezentat lui Jobs primele prototipuri, printre ele aflandu-se si unul neterminat care nu avea vreun buton.

Facand parte din echipa care trebuia sa inlocuiasca mouse-ul iMac-ului original, designer-ul povesteste ziua in care echipa sa a prezentat primele prototipuri lui Steve Jobs, printre ele aflandu-se si unul neterminat care nu avea vreun buton.

Citeste articolul integral pe: https://www.idevice.ro/2014/03/09/steve-jobs-ura-mouse-ul-cu-butoane-a-schimbat-accidental-modul-in-care-privim-aceste-produse/

Apple Lisa a fost lansat pe 19 ianuarie 1983 și costa aproape 10.000 de dolari la vremea aceea (24.000 de dolari astăzi). A fost primul computer care utiliza o interfață grafică cu utilizatorul și era dotat cu un mouse. Deși inițial s-a crezut că denumirea „Lisa” vine de la Local Integrated System Architecture, Steve Jobs a recunoscut ulterior că aparatul a fost denumit după fiica sa, născută în anul 1978.

Deși reprezenta o inovație pe piața calculatoarelor, din punct de vedere comercial Apple Lisa a fost un eșec. Astfel, la un an de la lansarea sa, aparatul a fost înlocuit cu un model mai ieftin, iar posesorilor le-au fost oferiți banii înapoi.

Potrivit Daily Mail, cel mai mare client al Apple pentru achiziționarea acestui calculator a fost NASA, care l-a utilizat pentru managment de proiect. În prezent, se presupune că au supraviețuit 100 de astfel de calculatoare, iar pe 24 mai anhul trecut unul dintre acestea a fost cumpărat în cadrul unei licitații organizate în Cologne, Germania.