Ce nu ar trebui să faci niciodată la duș. Greșelile pe care le fac mulți dintre noi

Ce nu ar trebui să faci niciodată la duș. Greșelile pe care le fac mulți dintre noi Sursa foto: Dreamstime

Mulți dintre noi întreprindem mai multe acțiuni în timp ce facem duș. Experții au susținut că există câteva lucruri care nu sunt benefice să le facem atunci când ne spălăm.

Experții au spus că urinarea sub duș ar putea slăbi controlul vezicii urinare. Potrivit doctorului Alicia Jeffrey-Thomas, urinarea în duș te-ar putea face să asociezi zgomotul cu nevoia de a urina, chiar și atunci când nu simți nevoia. Acest lucru ar putea duce la incapacitatea unei persoane de a se ține atunci când simte nevoia să urineze.

Pe de altă parte, Dr. Zoe Watson nu este de acord cu faptul că urinarea sub duș ar putea afecta vezica urinară. Cu toate acestea, ea a susținut că ar trebui evitată urinarea atunci când nu simțiți nevoia deoarece ar putea duce la disfuncția vezicii urinare. „Dacă creezi o rutină în care urinezi chiar și atunci când nu ai nevoie, atunci corpul tău poate începe să simtă nevoia să golească vezica urinară înainte de a fi plină”, a explicat ea.

Profesorul Stergios Doumouchtsis, un expert de top în uroginecologie, a declarat că această acțiune „începe să afecteze vezica urinară în timp. Vezica urinară nu va deveni mai mică din punct de vedere anatomic. Dar, din punct de vedere funcțional, va fi mai mică.”

Ne puteți urmări și pe Google News

Poate dura chiar și două săptămâni pentru ca vezica urinară să devină mai sensibilă. Dar vestea bună este că există diferite tehnici pentru a antrena vezica urinară să se obișnuiască să rețină mai mult volum de urină.

Dușurile fierbinți 

Medicul stomatolog Katie Davies a spus că își spală dinții de fiecare dată când face duș. De asemenea, Payal Bhalla, stomatolog, a spus că această practică s-ar putea să nu fie benefică organismului tău. Apa caldă ar putea distruge perii periuței de dinți, făcând-o mai puțin eficientă. Folosirea aceleiași surse de apă pentru a vă curăța atât gura, cât și corpul, ar putea duce la intrarea în gură a unor germeni nedoriți. De asemenea, dermatologii au avertizat că apa cu care te speli s-ar putea să fie prea fierbinte pentru a fi folosită pe față, ceea ce duce la uscăciune și deshidratare.

Așezarea în pat după un duș fierbinte este o senzație extraordinară. Însă, experții susțin că ar trebui să ne spălăm cu o oră și jumătate înainte de a ne întinde în pat. Un studiu din 2020 a constatat că a face un duș cald cu 90 de minute înainte de culcare poate ajuta oamenii să adoarmă mai rapid, potrivit The Sun.