Evenimentul Zilei > Actualitate > Ce li se pregătește PARIORILOR ONLINE
Ce li se pregătește PARIORILOR ONLINE

Ce li se pregătește PARIORILOR ONLINE

De 1 ianuarie 2017, sistemul de percepere al impozitelor provenite din pariuri online se va schimba complet, susțin surse din piață.

Casele de pariuri online se pregătesc deja să implementeze reținerea impozitului la sursă, la fel cum se întâmplă în prezent în cazul caselor de pariuri stradale – offline.

Problema ar fi fost discutată în consiliul consultativ al Oficiului Național al Jocurilor de Noroc. Această inițiativă ar fi  fost acceptată atât de Ministerul Finanțelor Publice și Agenția Națională de Administrare Fiscală, cât și de Remote Gambling Association. Schimbarea va avea loc cel mai probabil odată cu următoarea modificare a codului fiscal, care se va produce la sfârșitul acestui an.

Membrii consiliului consultativ al ONJN sunt de părere că formularea acestei propuneri este foarte importantă și vor să se asigure că noua lege nu va cumula sumele virtuale din conturile online de joc spre a fi impozitate, ci numai retragerile efectuate în conturile bancare (la fel cum se întâmplă în prezent).
Cu toate acestea, RGA s-a opus proiectului (OUG 92/2015) propus inițial de ONJN, pe care nu l-a catalogat ca fiind un principiu european. Este adevărat că în țările dezvoltate din Occident contribuabilii sunt obișnuiți să-și contabilizeze și să-și plătească impozitul pe venit, însă această procedură este încă una străină pentru foarte mulți dintre români.

După ce au observat numeroasele probleme care au apărut în acest sens odată cu punerea în mișcare a ANAF-ului și fiind avertizați de către ONJN cu privire la posibila frânare a dezvoltării fenomenului pe plan local, RGA a întors armele și a îmbrățișat inițiativa propusă inițial, se arată într-un comunicat postat pe site-ul comunității pariorilor din România.