Evenimentul ZileiPoliticaCe înseamnă liberalismul. Florin Cîțu, președintele PNL, discurs la comemorarea a 88 de ani de la asasinarea unui prim-ministru liberal

Ce înseamnă liberalismul. Florin Cîțu, președintele PNL, discurs la comemorarea a 88 de ani de la asasinarea unui prim-ministru liberal

Ce înseamnă liberalismul. Florin Cîțu, președintele PNL, discurs la comemorarea a 88 de ani de la asasinarea unui prim-ministru liberal
Liderul PNL, Florin Cîțu, a ținut un discurs, miercuri, în ziua în care se comemorează 88 de ani de la asasinarea în gara din Sinaia a lui I.G Duca, prim-ministru al României.

Florin Cîțu, președintele PNL, a rostit, astăzi, un discurs, în memoria lui I.G. Duca, fost prim-ministru liberal. Ocazia a fost oferită de comemorarea a 88 de ani de la momentul asasinării lui I.G. Duca în gara din Sinaia. A fost prim-ministru al României în intervalul 14 noiembrie – 30 decembrie 1933. Pe 29 noiembrie a fost împușcat de legionari.

Discursul pe care l-a rostit Florin Cîțu la comemorarea asasinării lui I.G. Duca

„Domnule prim-ministru, doamnelor și domnilor, pentru orice liberal, acest moment este unul important, comemorăm astăzi 88 de ani și, în fiecare an, cum a spus domnul președinte, vâlcenii vin aici.

Eu vreau să vă spun, în primul rând, eu sunt, astăzi, aici, ca liberal. Nici măcar ca membru de partid sau ca președintele Partidului Național Liberal, ci ca un om care crede în liberalism, pentru că despre asta este vorba și asta a însemnat I. G. Duca pentru Partidul Național Liberal și pentru România.

sursa: wikipedia

Pentru noi toți și ceea ce a împins liberalismul înainte este redat de ceea ce a spus: liberalismul este ideea care reprezintă progresul. Asta înseamnă liberalism. Și de fiecare dată, Partidul Național Liberal când a fost la guvernare, dar și în opoziție, a încercat să împingă România, asta înseamnă liberalism.

„Asta înseamnă liberalism și atunci când conduci România după principii liberale, nu poți să aduci decât progres cetățenilor”

În ultimii doi ani de zile, de guvernare liberală, a fost mai clar ca oricând, că singura soluție pentru România, astăzi, o reprezintă liberalismul. Toate aceste măsuri pe care le-am luat, în ultimele două Guverne liberale, sunt măsuri care au permis ca astăzi să avem resurse pentru a susține facturile românilor în această iarnă dificilă, să avem resurse pentru a crește și pensii și salarii, în același timp, să avem resurse să și investim fără să dezechilibrăm economia.

Asta înseamnă liberalism și atunci când conduci România după principii liberale, nu poți să aduci decât progres cetățenilor”, a spus Florin Cîțu

„Pentru noi, pentru liberali, este încă un moment de a le reaminti românilor ce înseamnă liberalism și a le reaminti pentru ce ne luptăm.

În ultimul an am tot spus și s-a văzut și din ce a spus domnul prim-ministru, sunt lucruri pe care noi le-am dus mai departe. Am vorbit despre antreprenor că este un erou și, întotdeauna, pentru liberali a fost un erou, nu este un infractor este un erou și, de fiecare dată, atunci când cineva va pune sub semnul întrebării acest lucru sau va încerca să facă din antreprenor un infractor noi, liberalii, o să luptăm împotrivă. Proprietatea privată este sfântă pentru noi, a fost și, de aceea, o să ne luptăm, în continuare, pentru a termina, în sfârșit, acest proces de retrocedare.

„Pentru PNL este un moment important”

Proprietățile care au fost confiscate românilor trebuie să ajungă înapoi la ei. Și, bineînțeles, ne vom lupta pentru investiții. Noi știm că, în continuare, progresul înseamnă să investești, înseamnă inovație și doar așa se pot face lucrurile.

Suntem astăzi, aici, repet, nu ca liberali, ci ca oamenii care cred în liberalism, dar pentru PNL este un moment important. Este un moment în care arătăm că suntem uniți și rămânem uniți în jurul liberalismului și pentru români”, a mai afirmat președintele liberalilor.


Accesează: