Ce cantitate de apă trebuie să bei zilnic pentru a-ți crește masa musculară. Beneficiile hidratării corespunzătoare sunt multiple

Ce cantitate de apă trebuie să bei zilnic pentru a-ți crește masa musculară. Beneficiile hidratării corespunzătoare sunt multiple

Dacă fără mâncare putem rezista câteva săptămâni bune, fără apă o putem face doar pentru câteva zile. Beneficiile apei sunt multiple, iar printre acestea se numără și creșterea masei musculare.

Cantitatea de apă pe care trebuie să o consumăm zilnic diferă în funcție de înălțimea, vârsta, greutatea pe care o avem, dar și de climatul în care trăim. Cu toate acestea, beneficiile unei hidratări corespunzătoare sunt nenumărate. Apa contribuie la menținerea sănătoasă a rinichilor, la menținerea în limitele normale a temperaturii corpului, dar și la menținerea în stare perfectă a creierului.

Câtă apă trebuie să bem pentru a ne crește masa musculară

Apa este un element esențial și în lupta cu greutatea în plus, iar hidratarea este necesară mai ales când facem sport. Un pahar cu apă va împrăștia prin corp substanțele necesare pentru formarea de glicocen, care vă va crește masa musculară.

Potrivit experților din SUA, se recomandă să bem câte un pahar de apă de aproximativ 500 ml la două sau trei ore înainte de a face antrenamente fizice. De asemenea, e bine să bem cam 200 ml de apă chiar înainte de a începe exercițiile, iar în timpul acestora, să bem la fiecare 10 sau 20 de minute undeva între 200 și 300 ml de apă.

Ne puteți urmări și pe Google News

După ce am terminat exercițiile, dar nu mai târziu de 30 de minute, este indicat să beți undeva la aproape de 300 ml de apă, potrivit click.ro.

Cât timp putem supraviețui fără apă

Dacă nu bem apă riscul să murim este mult mai crescut, comparativ cu cel în care nu mâncăm. Nu putem rezista fără apă mai mult de câteva zile. „E mai greu să stăm fără apă decât fără mâncare. Tocmai de aceea, fără apă, nu putem supravieţui mai mult de 3-4 zile. Acest lucru duce la apariția deshidratării, la apariția hipotensiunii arteriale, cu scăderea tensiunii arteriale și instalarea unei complicații extrem de periculoase care este insuficiența renală acută”, spune medicul Radu Țincu.

În schimb, în condiții normale, o persoană poate rezista fără hrană timp de 60 de zile, copiii și persoanele vârstnice fiind mai predispuse la deshidratare sau hipoglicemie.