Evenimentul Zilei > EVZ Play > Ce au în comun Laura Codruța Kovesi, Adina Anghelescu, Victor Ponta și Sebastian Ghiță
VIDEO

Ce au în comun Laura Codruța Kovesi, Adina Anghelescu, Victor Ponta și Sebastian Ghiță

Pe jurnalista Adina Anghelescu, procuroarea Laura Codruța Kovesi, omul politic Victor Ponta și omul de afaceri Sebastian Ghiță îi desparte viziunea asupra Justiției, dar îi apropie pasiunea pentru sport.

Ce au în comun Laura Codruța Kovesi, Adina Anghelescu, Victor Ponta și Sebastian Ghiță.

Din 1984 până în 1990, Adina Anghelescu a lucrat la Întreprinderea de prefabricate din beton din Giurgiu. După cum a povestit în emisiunea „Dosare de presă”, la EvZ TV, pasiunea pentru scris, observată și apreciată și de cei din jurul ei, i-a călăuzit pașii spre presa scrisă. A început să lucreze ca arhivar la revista Baricada, în toamna anului 1990, și, în câteva luni a prins gustul presei de teren.

„Viața mea e așa, ca un roman… Și dacă am sta 100 de zile n-am putea să finalizăm lucrul ăsta. Dar, într-o zi, cine știe, poate o să-mi adune Dumnezeu gândurile și să aștern amintirile astea într-un roman. Pentru că viața fiecăruia e un roman, nu? Prima mea rubrică de angajat pe cartea de muncă a fost de arhivar. Atâta era loc”, a declarat Adina Anghelescu.

Ce au în comun? Adina Anghelescu: are 1,51 m și a jucat baschet

Motivul pentru care cunoscuta jurnalistă nu a mai făcut facultatea a fost acela că a iubit mult sportul.

„Eu am iubit foarte mult sportul. Am fost baschetbalistă. Am jucat foarte mult baschet, deși sunt micuță. Și toți cam râd cumva când spun că am jucat baschet. „Cât ai înălțime?”, mă întreabă. „1,59!”. 1,59, dar să știți că într-o echipă de baschet mai e și coordonatorul. Coordonatorul ăla n-are nevoie să fie ditamai bedia (prăjină lungă și subțire, n.e.), ca să stea sub coș sau să fie pivot.

Ei, și eu am vrut să fiu, priam oară, profesoară de Educație Fizică. Numai că, în discuții familiale… Probabil aș fi fost o bună profesoară. Mi s-a adeverit asta cumva, pentru că… Unchiul meu era antrenor de baschet, culmea, la Rapid. A fost antrenorul fetelor de la baschet, de la Rapid, o vreme. Anghelescu Atanase. Iar tatăl meu jucase handbal, pe vremea când era handbalul în 11, pe teren de fotbal, în anii `60”, a dezvăluit Adina Anghelescu.

Laura Codruța Kovesi: are 1,80 m și a jucat baschet

Pe de altă parte, despre fosta șefa DNA și actualul procurorul-șef al Parchetului European, Laura Codruța Kovesi, este deja cunoscut faptul că a jucat baschet.

Laura Codruța Kovesi a practicat timp de 15 ani baschetul, evoluând la echipe precum CSS Mediaș sau Universitatea Cluj. Dacă la club era pivot, la naționala de junioare era folosită pe postul de extremă stânga. A cucerit titlul la junioare în 1989. Tot în acel an, cu ea în lot, naționala de cadete a României a devenit vicecampioană europeană de juniori la turneul final disputat chiar la Timișoara. Din păcate, a renunțat la acest sport la 22 de ani, când a ales să se dedice în totalitate studiilor din domeniul juridic.

Ce au în comun. Victor Ponta: are 1,92 m și a jucat baschet

Este binecunoscut faptul că fostul premier al României are două mari pasiuni: baschetul și raliurile. De altfel, a și câștigat campionatul național de tineret de baschet în 1989, unde a jucat pentru CSA Steaua București.

Pasiunea pentru baschet i-a adus și mult accidentări. În 2015, acesta a suferit o operație la genunchiul stâng într-o clinică din Turcia, fiind nevoit să îşi delege atribuţiile de prim-ministru lui Gabriel Oprea pentru câteva săptămâni.

După operaţie, fostul premier anunţa pe Facebook că intervenţia fusese „mult mai complicată decât se anticipa” şi îşi exprima speranţa că „până în decembrie” va putea din nou să facă sport.

Sebastian Ghiță: are 1,95 m și a jucat baschet

Sebastian Ghiță, pe lângă faptul că a jucat baschet în tinerețe, fost omul care a transformat echipa de baschet Asesoft Ploieşti în principala forţă pe plan intern.

Cât timp Sebastian Ghiţă a fost principalul finanţator al lui CSU Asesoft Ploieşti, formaţia prahoveană a dominat cu baschetul românesc. Din 2004 şi până în 2015, formaţia a ratat o singură dată trofeul de campioană a României, în sezonul 2010/2011 când a fost învinsă de U Mobitelco Cluj-Napoca.