Editura Evenimentul si Capital

Ce au în comun Alina Mungiu Pippidi şi Mihai Gâdea?

14-05/marius-ghilezan-465x390
Autor: | | 27 Comentarii | 4271 Vizualizari

Între propaganda Antenei 3 şi propaganda ecologistă există un singur numitor comun: manipularea. Întocmai cum muştele văranului au pişcat a ploaie pe dealul Cotrocenilor la băgarea reptilei la răcoare, mă aşteptam că hunta ecologistă a “României curate” să sară ca arsă la spargerea barajului iazului de decantare a minei de cupru şi aur Mount Polley din British Columbia (Canada), o construcţie din steril la fel ca cea din Kolontár (Ungaria), aflată la doar două sute de kilometri de graniţa de vest a ţării noastre. Dar nu i-a păsat deloc de pericolul maghiar, probă clară că lupta de salvare a păpădiilor are stipendie Soros.

La mina vecină statului român, în anul 2010, s-a întâmplat un accident similar. Barajul iazului de depozitare a sterilului de procesare, construit în anii ’80, o simplă îndiguire cu maluri de 30 de metri înălţime, construit pe un terasament de argilă, a cedat. După câteva zile autorităţile maghiare au redeschis mina, doar după ce s-au lipit petice de pământ, precum fac ţăranii din pustă cu oalele sparte şi s-au stins farurile presei qualitty.

Nu am auzit nicio voce să sară şi să pişte Budapesta cu pericolul maghiar, folosind pretextul Mount Polley, tot o mină de pustă.

Ministerul Mediului din British Columbia a emis pe data de 7 august un memorandum prin care atestă, pe baza buletinelor zilnice de analiză, că apa din lacul Quesnel este potabilă şi concluzionează că „pe baza acestor date, nu se aşteaptă un impact asupra vieţii acvatice şi peştilor”. Aşa că nici acolo pericolul nu e prea mare.

Dar ce ne batem noi capul cu ce fac canadienii, când la doi paşi e Kolontár, despre care #unitisalvam nu scoate o vorbă?

Sigur că patroana spirituală în papuci de pâslă a “României curate” l-a citit bine pe Orwell. Când face spirale de integrare în absolutismul anarhic, trimisa lui Soros să joace rolul de profet al Ordinului ecologist spală creierele naivilor, precum saltimbancii Antenei 3 pe cei ai Sectei văranului. Dacă cei din urmă inventează confiscări inexistente, duduia verzişoară la veston, în ascuţişul luptei ei de clasă, se gândeşte probabil la personajul Goldstein, din “O mie nouă sute optzeci şi patru”, pe care nu îl văzuse nimeni niciodată, dar al cărei oganizație secretă și misterioasă, Frăția, la fel de vicleană și de temută ca Secta Orbilor a lui Ernesto Sabato, reprezintă pretextul numeroaselor arestări ale Poliţiei Gândirii, pentru a arunca vina asupra unui singur dușman: unul singur care nu vede Adevărul, ceilalți fiind doar victime nefericite ale acestui nebun puternic și parşiv. Sigur că Mihai Gâdea rămâne doar un învăţăcel al profesoarei cu patalama de Standford, Harvard.

Oh, Goldstein e pentru tinerii anarho-ecologişti un fel de Woldemort din Harry Potter, cum Gâdea e pentru antenişti profet!

E veche chestia asta cu arborarea capului de mort pe catarg pentru a speria lumea. Dar de ce românii curaţi nu se tem de Kolontár? Nici de minciuna Antenei 3 cu rechiziţionarea postului? E pentru că sora Big Brother-ului şi micul mişel cu buze rozalii nu văd prin plasele de paianjen ale cartelului financiar maghiar şi al reţelelor securităţii, deopotrivă, chiar dacă un personaj e doctor în ‘good governace,’ iar celălalt pastor în timpul liber.

Marele regret al lui Nicolae Ceausescu, inainte de MOARTE! Nu a apucat: Acum ma TERMINA el

Pagina 1 din 1

Stirile zilei

Alte articole din categoria: Opinii EVZ

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
fanatik.ro
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI