Situația este îngrijorătoare, pentru că săptămâna viitoare, vineri, 15 noiembrie, naționala României va juca un meci decisiv pentru calificarea la Campionatul European din 2020, împotriva Suediei, pe teren propriu. Cinci dintre jucătorii importanți ai primei reprezentative fac parte din lotul formațiilor care evoluează în UEFA Champions League, dar trei dintre ei au fost simpli spectatori la mijlocul săptămâni.

Ianis, uitat pe banca de rezerve

Ianis Hagi a mers cu Genk, la Liverpool, acolo unde belgienii au fost învinși de „cormorani” cu scorul de 1-2.
Mijlocașul român n-a jucat pe „Anfield Road” niciun minut și a fost uitat pe banca de rezerve de Felice Mazzu, antrenorul lui Genk. Hagi jr. nu s-a impus în Belgia, a pierdut echipa și nu dă impresia că va deveni prea curând om de bază al unei formație care se află în degringoladă și în campionat, și în cupele europene.

Răzvan Marin este fără îndoială un transfer dezamăgitor. Mijlocașul a fost trecut pe linie moartă la Ajax Amsterdam și nu este exclus să fie împrumutat din iarnă la o altă formație. La Londra, în meciul cu Chelsea (scor 4-4), românul a fost scos la încălzire, dar nu a mai intrat pe teren. Ciprian Tătărușanu s-a resemnat cu statutul de rezervă la Olympique Lyon, excepție nefăcând nici meciul cu Benfica, câștigat de francezi cu scorul de 3-1. Goalkkeperul a rămas în umbra titularului Anthony Lopes.

Stanciu, egalul Barcelonei

Există și un fotbalist român fericit în Liga Campionilor. Nicușor Stanciu (foto) a fost om de bază în formația Slaviei Praga, care a dat o mare lovitură și a plecat neînvinsă de pe „Camp Nou”, scor 0-0 cu FC Barcelona. Mijlocașul român putea chiar să marcheze, a ratat, apoi a fost schimbat în minutul 63.

Titular a fost și Florin Andone, la Galatasaray, în confruntarea cu Real Madrid, de pe „Santiago Bernabeu”. Românul a trăit însă o catastrofă. Turcii erau conduși de spanioli cu 0-4 la pauză, iar atacantul a fost lăsat la vestiare. S-a terminat 0-6 pentru „galactici”, în cea mai dură înfrângere suferită de Galata în LC.