Evenimentul Zilei > Opinii > Opinii EVZ > Ce ascunde Mascarada epidemiei cu Covid-19?
Ce ascunde Mascarada epidemiei cu Covid-19?

Ce ascunde Mascarada epidemiei cu Covid-19?

Suntem în plin film apocaliptic prost.

Zilele trecute, adjunctul directorului general al prietenul nostru marxist din Etiopia, Ghebreyesus, a făcut un anunț spectaculos: anume că Remdesivir, un medicament experimental produs de Gilead, ar putea fi eficient și împotriva Covid-19.

„Există un singur medicament în acest moment care considerăm că are o eficiență reală, și acesta este Remdesivir”, declara pe 25 februarie Bruce Aylward, director general adjunct al OMS, într-o conferință de presă la Beijing.

Interesant este că anunțul publicitar nu a făcut de Gilead însăși, ci de un oficial al OMS. Drept urmare, acțiunile Gilead au crescut instantaneu pe burse cu 5%.

Orice criză aduce câștiguri pentru câțiva inițiați, pe seama nenorocirii generale. Cu cât panica este mai mare, cu cât profiturile sunt mai babane.

Pentru a vedea cine a indus isteria actuală, va trebui să urmărim banii, când apele se vor liniști.

Totuși… Totuși ar mai fi ceva. Caracterul polițienesc al crizei, inspirat direct de China. Beijingul, și după el aproape toate statele atinse de Covid, au profitat pentru a restrânge o serie de drepturi și libertăți: de circulație, la intimitate, libertatea de expresie sau de comunicare. În China, mai apăsat, în restul, mai prudent.

Epidemia a fost pretextul pentru regimul comunist de a anunța noi succese pe frontul supravegherii indivizilor. De pildă, noile tehnologii de recunoaștere facială pot identifica figurile, chiar acoperite cu măști.

UE a anunțat, cam în același timp, că renunță la moratoriul de cinci ani pentru utilizarea tehnologiilor de recunoaștere facială, dând practiv verde acestei tehnici Big Brother. Coincidență?

Valul de atacuri teroriste din Occident, de după 2015, urmat de măsuri de restrângere a libertății (inclusiv pe Internet) pare să fi fost Faza I.

Banala epidemie de gripă, exacerbată artificial pentru a induce panica în populație, pare a fi Faza a II-a.

Tare mi-e teamă că mascarada de acum este doar repetiția generală pentru adevărata Mascaradă care ni se pregătește.

PAGINA ANTERIOARA