Evenimentul ZileiActualitateCe ascund, de fapt, vaccinurile? Care este cel mai important efect pe care îl produc

Ce ascund, de fapt, vaccinurile? Care este cel mai important efect pe care îl produc

Ce ascund, de fapt, vaccinurile? Care este cel mai important efect pe care îl produc
O viitoare campanie de vaccinare împotriva noului coronavirus va avea succes doar în condițiile în care va fi aplicată pe o scară foarte largă.

Jurnalistul Dan Andronic, directorul publicațiilor Evenimentul Zilei și Capital, consideră că o campanie de vaccinare împotriva noului coronavirus nu va avea succes decât dacă va fi aplicată pe o scară foarte largă, iar nu doar pe câteva procente din populație.

Însă această vaccinare are o paletă mai largă de efecte în momentul în care vor fi autorizate și aduse populației. Atunci, crede Dan Andronic, lumea o să reîndrepte către normalitate.

„Este clar că am intrat într-o altă etapă a evoluției pandemiei. În București nu s-a impus ca restricții decât purtarea măștii de protecție și s-a interzis circulația în parcuri pe timp de noapte… Nu sunt niște restricții extraordinare. Dar uitați-vă la ce se întâmplă peste tot în lume. Uitați-vă la ce se întâmplă în Statele Unite care au un sistem medical mult mai bun dect cel românesc. Cu toate acestea au avut în ultimele zile recorduri negre. Sunt și ei îngrijorați de ceea ce se întâmple. Este o evoluție despre care eu sper să se oprească anul viitor prin administrarea vaccinurilor. Aceste vaccinuri, sunt cel puțin trei la ora aceasta cotate cu peste 95% grad de eficiență, vor însemna un pașaport spre normalitate”, a afirmat jurnalistul Dan Andronic.

Potrivit spuselor sale, autoritățile statului, în special guvernul, va avea o mare responsabilitate să-i lămurească pe cetățeni că vaccinarea este benefică.

„În ce măsură vor reuși guvernele statelor să explice acest lucru, este o problemă de responsabilitate majoră și va conta foarte mult. Un sondaj pe care l-am văzut zilele trecute arăta că peste 60 % dintre români nu vor să se vaccineze. Or, vaccinul trebuie administrat pe scară largă ca să aibă efect. Dacă se vaccinează doar 10% din populație nu am făcut nimic”, a subliniat jurnalistul Dan Andronic.

Testarea masivă cu teste antigen

În același context, cunoscutul jurnalist a precizat că este nevoie de o testare masivă a populației, iar o astfel de măsură s-ar putea implementa foarte simplu, prin folosirea testelor rapide cu antigen. Chiar dacă acestea nu sunt omologate, a precizat Dan Andronic, ele au o acuratețe de 95%, iar rezultatul este obținut în doar 15 minute.

Dan Andronic a explicat că aceste teste sunt folosite, deja, în spitalele private, pentru testarea personalului și ar putea fi utilizate și de instituțiile publice pentru funcționari. De asemenea, el a mai spus că testele rapide ar putea fi utilizate pentru testarea cadrelor didactice și a elevilor, în vederea redeschiderii școlilor.

 

 


Accesează: