Evenimentul Zilei > Monden > Ce a lucrat Mihai Mărgineanu, actorul din Las Fierbinți, la Evenimentul Zilei
Ce a lucrat Mihai Mărgineanu, actorul din Las Fierbinți, la Evenimentul Zilei

Ce a lucrat Mihai Mărgineanu, actorul din Las Fierbinți, la Evenimentul Zilei

Mihai Mărgineanu, actorul care-l interpretează pe Ardiles din „Las Fierbinți”, are ce povesti. E un autodidact fermecător. Spontan, șarmant, ai zice că toate muierile se calcă în picioare după el. Mihai Mărgineanu spune că mai degrabă bărbații îl plac mai mult.

Ce e de meserie, la bază, Mihai Mărgineanu? „Ardiles” zâmbește, nostalgic: „Prima meserie a fost de electronist. Da’ n-am devenit inginer, că am picat la facultate cu nota 8.20. A avut viața niște socoteli cu mine… Da’ sunt foarte fericit că am înțeles cum funcționează o diodă și un tranzistor”.

Povestește că a terminat „managementul” la o facultate privată. Dar, ce vroia să se facă când era mic? Că băieții vor să devină pompieri, polițiști, marinari sau aviatori, nicidecum electroniști.

Și, de unde până unde muzică? Cine i-a pus chitara în mână? Iar pică în amintiri. Spune că Cenaclul Flacăra l-a inspirat: „Am fost la câteva spectacole ale lui Păunescu. Erau singurele care se terminau la trei dimineața. Veneam pe jos până în Pantelimon. Atunci am început să cochetez cu chitara. Gagicile te priveau altfel… Și m-a trezit că știu 200 de cântece.

Dar ce fel de muzică e cea pe care o cântă? Se poate încadra într-un anume gen? Că e greu de definit… Se distrează: „Nu sunt afiliat unu-i gen. Că e rock, că e punk, mie-mi iese «șaraiman»”. Cel mai celebru hit al său e „Mă iubește femeile”. Chiar, îl iubesc? Că e mititel și ochelarist?

Citiți articolul integral în Rețete și vedete.